Gelinim Mutfakta tavuklu kinoa keşkeği nasıl yapılır? Tavuklu kinoa keşkeği tarifi ve malzemeleri burada!

Gelinim Mutfakta tavuklu kinoa keşkeği tarifi ve malzeme listesi Demet Akalın tarafından açıklandı. Dört gelin ve kayınvalidenin beraber mücadele verdiği programda lezzetli bir tarif seyircilerin karşısına çıkıyor. Peki, Gelinim Mutfakta tavuklu kinoa keşkeği nasıl yapılır? Tavuklu kinoa keşkeği tarifi ve malzemelerine haberimizden ulaşabilirsiniz.

Gelinim Mutfakta tavuklu kinoa keşkeği tarifi ve malzemeleri merak edilen başlıklardan oldu. Hafta içi her gün ekrana gelen programda birbirinden farklı tarifler izleyenleri karşısına çıkıyor. Bugün Demet Akalın gelinlerden tavuklu kinoa keşkeği yapmalarını istedi. Peki, Gelinim Mutfakta tavuklu kinoa keşkeği nasıl yapılır?

TAVUKLU KİNOA KEŞKEĞİ MALZEMELERİ!

2 su bardağı aşurelik buğday

4 adet tavuk pirzola

4 su bardağı su

tuz

tereyağı

pul biber

GELİNİM MUTFAKTA TAVUKLU KİNOA KEŞKEĞİ NASIL YAPILIR?

Buğdaylar üzerine az su eklenerek bir kez kaynatılır ve yarım saat bekletilir.

Bekleme süresinden sonra düdüklü tencerenin altına buğdaylar konarak üzerine tavuk etleri yerleştirilir.

4 su bardağı su ve 1 yemek kaşığı tuz eklenerek 40 dakika pişirilir.

Piştikten sonra tavukların kemikleri sıyrılır.

İsterseniz tahta kaşığın tersi ile isterseniz blender ile ezilir. Taneli olmasını istiyorsanız kaşıkla yapmanız yeterli.

Üzerine tereyağında pul biber kızdırılarak servis yapılır.