Siron tarifi, malzemeleri ve püf noktası! Gelinim Mutfakta siron nasıl yapılır?

Siron bugün Gelinim Mutfakta'da yer alan yemeklerden oldu. Ekranların en çok izlenen programlarından biri olan Gelinim Mutfakta siron tarifi, Onur Büyüktopçu tarafından açıklandı. Haftanın ilk gününde gelinler en lezzetli yemekleri yapıp kayınvalidelerden en yüksek puanı almaya çalışacak. Siron tarifi, malzemeleri ve püf noktası...

Siron tarifi, malzemeleri ve püf noktası ekran başından bulunan izleyicilerin ilgi ile takip ettiği konulardan oldu. Gelinim Mutfakta 591. bölümde gelinler siron tarifini, Onur Büyüktopçu'dan aldı. Lezzetli yemekler yaparak hünerlerini sergileyecek olan yarışmacılar, bugün çeyrek altın için yarışacak. Siron tarifi, malzemeleri ve püf noktasını sizler için hazırladık.

SİRON MALZEMELERİ

  1. 3 adet yufka
  2. 1 yemek kaşığı tereyağı
  3. 150 gram dana kıyma
  4. 1 tatlı kaşığı tuz
  5. 1 çay kaşığı karabiber

Sosu için

  1. 2 su bardağı
  2. Süzme yoğurt
  3. 2 diş
  4. Sarımsak
  5. 1,5 su bardağı
  6. Su
  7. 1 çay kaşığı
  8. Tuz

  9. 1 yemek kaşığı
  10. Tereyağı

SİRON TARİFİ

Öncelikle fırınınızı 180 dereceye ayarlayın ve yufkaları en ucundan başlayarak yuvarlayın. 3 cm uzunluğunda yufka halkaları kesin ve yağladığınız yuvarlak borcama yufkaları dik olacak şekilde dizin. Yufkaları 20 dakika kızarana kadar pişirdikten sonra, tereyağını eritip kıymayı kavurun. En son tuz ve karabiberi ekleyin ve ocaktan alın.

Sosu için süzme yoğurdu, suyu, tuzu ve rendelenmiş sarımsakları bir kabın içinde iyice karıştırın. Fırından çıkan yufkaların üzerine sarımsaklı yoğurdu dökün ve tekrar 10 dakika fırınlayın. Fırından çıkan yufkaların üzerine kıymayı yerleştirin ve erimiş tereyağı dökerek servis edin.