Poşe tavuk tarifi ve malzemeleri! Gelinim Mutfakta poşe tavuk nasıl yapılır? İşte püf noktası

Gelinim Mutfakta'da haftanın ilk gün yemeği poşe tavuk olarak belirlendi. Lezzetli yemek tariflerinin ekrana geldiği yarışmada bir isim en yüksek puanı alarak birinci seçilecek. Kanal D'nin severek takip edilen programı Gelinim Mutfakta poşe tavuk nasıl yapılır? İşte poşe tavuk tarifi...

Poşe tavuk tarfi ve malzemeleri merak ediliyor. Kanal D'nin en çok izlenen yemek yarışmasında gelinler bugün de lezzetli tarifleri yaparak puanları toplayacak. Peki, Gelinim Mutfakta poşe tavuk nasıl yapılır? Poşe tavuk tarifi ve malzemelerine haberimizden ulaşabilirsiniz.

POŞE TAVUK MALZEMELERİ

1 bütün tavuk

Sosu için:

2 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı biber salçası

1 yemek kaşığı yoğurt

3 diş ezilmiş sarımsak

Kekik

Pul biber

Tuz

1 limon

POŞE TAVUK TARİFİ

Tavuğu yıkayalım, derilerini koparmadan parmaklarımızla derileri etinden sıyıralım deriler üzerinde kalacak bıçakla et kısmından keselim.

Limonu ortadan ikiye keselim üzerine tuz serpip tavuğu ovalım hem et kısmından hem de deri kısmından. (bu tavuğun kokusunu alacaktır)

Karıştırma kabına yumuşamış tereyağı, biber salçası, yoğurt, baharatları, ezilmiş sarımsağı ve tuzu alıp karıştıralım.

Sosu önce tavuğun et kısmına bolca sürelim daha sonra deri kısımlarına sürelim tavuğu fırın poşetine koyalım.

Kalan sosa havuç ve patates katıp karıştıralım bunu da poşete ilave edip ağzını bağlayalım.

Poşeti kürdanla birkaç yerinden delelim, tepsiye koyup 180 derece ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirelim. Benim fırınımda 1:15 dk da pişti.