Pırasa mücveri tarifi burada! Gelinim Mutfakta pırasa mücveri nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Gelinim Mutfakta pırasa mücveri tarifi ekran başındaki izleyenlerin ilgisini çekti. Hafta içi her gün Kanal D'de yayınlanan yemek yarışmasında salı günü gelinler pırasa mücveri yapıyor. En lezzetli yemeği yapan çeyrek altını kazanıyor. Gelinim Mutfakta pırasa mücveri nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Gelinim Mutfakta pırasa mücveri tarifi Demet Akalın tarafından açıklandı. Malzeme listesini ve tarifi alan gelinler yemeği yapmaya başladı. Ekran başındaki izleyenler ise Gelinim Mutfakta pırasa mücveri nasıl yapılır, malzemeleri neler? gibi soruların yanıtlarını araştırmaya başladı. Kanal D'nin severek takip edilen programı Gelinim Mutfakta pırasa mücveri tarifi sizlerle...

PIRASA MÜCVERİ MALZEMELERİ NELER?

1 kg pırasa

1'er demet maydanoz ve dereotu

Yarım demet nane, 3 adet yumurta

1 çay bardağı yoğurt

50 gram tulum peyniri

100 gram beyaz peynir

1 paket karbonat

Dört buçuk çorba kaşığı un, tuz

PIRASA MÜCVERİ TARİFİ

Tüm yeşillikleri iyice yıkadıktan sonra ince kıyın ve bir kenara alın. Derin bir kapta yumurtaları çırpın ve içine yoğurt, tulum peyniri ve ezilmiş beyaz peynir ilave edip karıştırın. Karbonat, un ve tuz ekleyip kıvam alana kadar karıştırmaya devam edin. 35x20 cm ebadındaki fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve karışımı döküp üzerini spatula ile düzeltin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yarım saat kontrol ederek (hamura bir kürdan batırın, kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir) pişirin. Ilındıktan sonra dilimleyerek servis yapın.