Kanal D'nin sevilen yemek yarışması programı Gelinim Mutfakta da heyecan hız kesmeden devam ediyor. Bugün gelinlerden yapılması istenen tatlı muhallebili revani oldu. Ekran başındakiler ise Gelinim Mutfakta muhallebili revani nasıl yapılır? Muhallebili revani tarifi ve malzemeleri nelerdir? gibi soruların yanıtlarını araştırmaya başladılar..
3 yumurta
yarım su bardağı toz şeker
1 çay bardağı bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un (tepeleme dolu)
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı (650 ml) süt
2 tepeleme yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 yemek kaşığı dolusu Hindistan cevizi
1 yumurta
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı toz şeker
2,5 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su (650 ml kadar)
yarım limonun suyu
Öncelikle tatlının şerbeti hazırlanarak soğumaya bırakılır. Bunun için küçük bir tencerede su ve şeker karıştırılıp kaynatılır, 10dk kaynadıktan sonra limon suyu eklenerek 5 dakika kaynatılıp ocaktan alınır.
Şerbeti soğurken tatlının keki hazırlanır. Önce yumurta ve şeker güzelce çırpılır. Diğer malzemeler ilave edilerek kek hamuru hazırlanır.
Yağlı kağıt serilmiş fırın kabına hamur boşaltılır (bu şekilde kolaylıkla çıkarabilirsiniz).190 derece fırında pişirilir.
Kek pişerken tatlının muhallebisi hazırlanır. Bunun için vanilya harç diğer malzemeler karıştırılarak ocağa alınır. Sürekli karıştırılarak kaynayıncaya kadar pişirilir. Kaynadıktan sonra vanilya eklenerek karıştırılır ve ocaktan alınır. Kek fırından alındıkta sonra 10-15 dk sıcağının çıkması beklenir. Kağıdı ile birlikte fırın kabından tezgaha alınır.Kolaylık olması açısından önce ortadan ikiye ayrılır.
Daha sonra her parça bıçakla düzgün bir şekilde 2 kat halinde kesilir.
Alt kat tekrar fırın kabına yerleştirilir. Üzerine şerbetin yarısından biraz azı gezdirilir. Muhallebi tekrar çırpılıp kekin üzerine yayılır.
2. kat kek kapatılır. Şerbetin kalanı da üzerine boşaltılır ve şerbetini çekip soğuması için yarım saat kadar bekletilir. Buzdolabında 3-4 saat kadar iyice soğutup servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.