Gelinim Mutfakta kızarmış pirinç topları nasıl yapılır? Kızarmış pirinç topları tarifi ve malzemeleri burada!

Kızarmış pirinç topları tarifi ve malzeme listesi, Gelinim Mutfakta ile ekrana geldi. Kanal D'de yayınlanan yemek yarışmasında bugünde farklı bir tarif ekran başındaki izleyenlerin karşısına çıkıyor. Programın takipçileri ise Gelinim Mutfakta kızarmış pirinç topları nasıl yapılır? sorusuna yanıt arıyor. Biz de sizler kızarmış pirinç toplarına haberimizde yer verdik.

Gelinim Mutfakta kızarmış pirinç topları merak edilen tariflerden oldu. Hafta içi her gün yayınlanan yemek yarışmasında mücadele sürüyor. Bir isim çeyrek altını kazanıyor. Bugün Demet Akalın, gelinlerden kızarmış pirinç topları yapmalarını istedi. Peki, Gelinim Mutfakta kızarmış pirinç topları nasıl yapılır?

KIZARMIŞ PİRİNÇ TOPLARI MALZEMELERİ!

2 çay bardağı pirinç

4 çay bardağı su

1 çay bardağı kaşar Peyniri rendesi

1 adet yumurta

Yarım demet maydanoz

Tuz, karabiber

Gerekirse 1-2 yemek kaşığı un

Üzeri için;

1-1, 5 çay bardağı galeta unu

İçi için;

Küçük dilimlenmiş kaşar peyniri veya mozerella peyniri

Kızartmak için;

Sıvı yağ

KIZARMIŞ PİRİNÇ TOPLARI TARİFİ

Pirinci yıkayıp, tuzlu suda haşlayıp süzgece alıp, fazla suyunu süzdürüp soğumaya bırakıyoruz.

Soğuyan pirinci büyük bir kaba alıp, yumurta, kıyılmış maydanozu, kaşar peyniri rendesi, tuzu biberi ekleyip pirinçler bir birine yapışana kadar yoğuruyoruz.

Cıvık olduysa bir iki yemek kaşığı un ilave edip tekrar yoğuruyoruz.

Yanımıza bir kase su alıp, elimizi ıslatıp, pirinç malzemesinden cevizden biraz büyük parça alıp avucumuzun içi ile açıp, peynir koyup, yuvarlayıp kapatıyoruz.

Galeta ununa bulayıp kenara alıyoruz, tüm pirinç malzemesi bitene kadar bu şekilde hazırlayıp, kızgın yağda kızartıyoruz. Sıcak olarak servis yapıyoruz. Afiyet olsun.