Gelinim Mutfakta kıymalı karnabahar graten nasıl yapılır? Kıymalı karnabahar graten tarifi!

Gelinim Mutfakta kıymalı karnabahar graten 11 Kasım Çarşamba günü seçilen yemek oldu. Bugün Onur Büyüktopçu, gelin yarışmacılardan verilen süre içerisinde kıymalı karnabahar graten yapmalarını istedi. Hafta içi her gün ekrana gelen Gelinim Mutfakta'da günün sonunda en yüksek puanı alan çeyrek altını kazanacak. Lezzetli, Kıymalı karnabahar graten tarifi, malzemeleri...

Kıymalı karnabahar graten tarifi, malzemeleri yoğun ilgi gördü. 11 Kasım Çarşamba günü Gelinim Mutfakta kıymalı karnabahar graten yapılacak. En lezzetli olan tabak kayınvalidelerden 5 puan alacak. Lezzetli ve doyurucu bir yemek olan Gelinim Mutfakta kıymalı karnabahar graten tarifi, malzemeleri ve yapımı sizlerle...

Gelinim Mutfakta 11 Kasım Çarşamba puan durumu: Gelinim Mutfakta gün birincisi kim?

KIYMALI KARNABAHAR GRATEN MALZEMELERİ

  1. 2 adet orta boy karnabahar
  2. 200 g kıyma
  3. 1 adet soğan
  4. 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  5. 1 yemek kaşığı domates salçası
  6. Pul biber, karabiber, tuz

Beşamel sos

  1. 2 yemek kaşığı tereyağı
  2. 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  3. 2 su bardağı light süt
  4. 2 yemek kaşığı kepekli un
  5. Karabiber, tuz

Üzeri için

  1. Rendelenmiş light kaşar peyniri

KIYMALI KARNABAHAR GRATEN NASIL YAPILIR?

Önce karnabaharı çiçeklerinden ayırıp yıkadıktan sonra haşlanan suya süt ve tuz atarak haşlayın. (Sütü eklememizin nedeni, kokusunun çıkmaması.) Bu arada soğanı yemeklik doğradıktan sonra sıvı yağda kavurup, kıymayı ilave edin. Kavurarak salçasını, baharatlarını ve tuzunu ekleyip karıştırın.

Üzerine 1 çay bardağı su döküp suyunu hafifçe çekene kadar pişirin. Haşlanan ve süzülen karnabaharları fırın kabına alıp, üzerine hazırladığınız kıymalı harcı dökün. Beşamel sosu için; tereyağı ve zeytinyağına un ilave edip, kokusu çıkana kadar kavurun, üzerine karıştırarak süt ekleyin, koyulaşınca tuz ve karabiber atın. Kıymanın üzerine gezdirerek dökün. Fırında 200 derecede üzeri hafifçe kızarınca fırından alıp üzerine kaşar peyniri döküp kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarınca dilimleyerek servis edin.