Krema ve cevizli tarifiyle son zamanlarda sıklıkla tercih edilen tatlılardan biri olan Kıbrıs tatlısı bugün Gelinim Mutfakta'da yapılacak. Kıbrıs tatlısı yaparken şerbetin soğuk olarak dökülmesi tatlıyı daha lezzetli bir hale getirecektir. Kanal D'de yayınlanan Gelinim Mutfakta'da yarışmacılar Kıbrıs tatlısı yaparak haftanın finalinde birbiri ile yarışacak.
GELİNİM MUTFAKTA KIBRIS TATLISI NASIL YAPILIR?
Kıbrıs tatlısının şerbeti soğuk dökülür. Bu nedenle önce şerbeti hazırlayarak işe başlayın. Bir tencereye suyu ve şekeri alın. Kaynamaya başlayınca altını kısın. 15 dakika ocağı kapatın, vanilyayı şerbete ekleyip karıştırdıktan sonra soğumaya bırakın.
Tatlının keki için yumurtalarla şekeri güzelce çırpın. Ardından diğer malzemeleri ekleyip bir kek hamuru elde edin. Hamurunuzu yağlanmış bir tepsiye dökün.
Fırını 160 dereceye ayarlayıp keki fırına verin. 30 dakika pişirin. Çıkarır çıkarmaz soğuk şerbeti üzerine döküp çekmesi ve soğuması için bir kenara alın.
Bu esnada süt, nişasta, vanilya ve şekeri bir tencerede muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Altını kapattıktan sonra toz halindeki krem şantiyi ilave edip mikserle 5 dakika çırpın.
Soğuyan şerbetli kekin üzerine kremayı döküp her tarafının eşit olması için bir spatula yardımıyla üzerini düzleyin. Bolca Hindistan cevizi de serptikten sonra buzdolabına koyun. 2-3 saat soğuyup katılaşınca servis edebilirsiniz.