Karamel soslu armut tatlısı tarifi, malzemeleri! Gelinim Mutfakta karamel soslu armut tatlısı nasıl yapılır?

Ekranların sevilen yarışması Gelinim Mutfakta'da bugün karamel soslu armut tatlısı yapılıyor. Onur Büyüktopçu'nun malzeme listesini açıklamasının ardından Gelinim Mutfakta karamel soslu armut tatlısı gelinler tarafından yapılacak. Kayınavildeler gelinlerin tabaklarını bulmaya çalışırken Gelinim Mutfakta karamel soslu armut tatlısını yaparak en yüksek puanı alan çeyrek altını kazanacak.

Gelinim Mutfakta karamel soslu armut tatlısı, gelinler tarafından yapılacak. Haftanın finalinde karamel soslu armut tatlısı tarifi izleyicilerin dikkatini çekti. Hafta içi her gün Kanal D'de yayınlanan Gelinim Mutfakta severek takip ediliyor. Yarışmacılar, Gelinim Mutfakta karamel soslu armut tatlısı yaparak en yüksek puanı almaya çalışacak. 

GELİNİM MUTFAKTA KARAMEL SOSLU ARMUT TATLISI MALZEMELERİ

  1. 4 adet büyük boy armut
  2. 3 su bardağı su
  3. 4 yemek kaşığı toz şeker
  4. 1 adet çubuk tarçın
  5. 1 adet çubuk vanilya (arzuya göre)
  6. 4 adet karanfil

Karamel için:

  1. 1 su bardağı toz şeker
  2. 2 yemek kaşığı su
  3. 2 damla taze sıkılmış limon suyu
  4. 40 gram tereyağı
  5. 100 ml. sıvı krema

Gelinim Mutfakta 30 Ekim puan durumu: Gelinim Mutfakta haftanın birincisi kim oldu?

GELİNİM MUTFAKTA KARAMEL SOSLU ARMUT TATLISI NASIL YAPILIR?

Büyük boy armutları bol suda yıkayın, kurulayın. Sap kısımlarına zarar vermeden kabuklarını soyun.

Taban kısımlarını düzleştirdiğiniz armutların çekirdekli kısımlarını bir oyacak yardımıyla dikkatli bir şekilde çıkartın.

Su ve toz şekeri geniş tabanlı, derin bir tencereye alın. Bir kaşık yardımıyla karıştırıp şekerin erimesini sağlayın. Çubuk tarçın ve orta kısmına bir çizik attığınız vanilya çubuğunu tencereye alın.

Üzerlerine bir adet karanfil yerleştirdiğiniz kabuğu soyulmuş ve çekirdekleri alınmış armutları, tencereye dik bir şekilde yerleştirin.

Kapağı kapalı tencerede, kısık ateşte 30 dakika kadar pişirin.

Karamel hazırlamak için; toz şeker, su ve taze sıkılmış limon suyunu derin bir sos kabına alın. Erimekte olan toz şekeri karıştırmadan sos kabını aralarda sallayıp şekerin karamelize olmasını sağlayın.

Sütlü bonbon rengini alan şeker karışımına soğuk tereyağı katıp tahta bir kaşık yardımıyla karıştırın. Rengi koyulaşan ve kısık ateşte pişirmeye devam ettiğiniz karamel karışımına son olarak krema katıp hızlıca karıştırın.

Kısık ateşte 2-3 dakika daha pişirdiğiniz karamel karışımını ocaktan alın. Sıcağı sıcağına cam ya da seramik bir kavanoza boşaltın ve kısa bir süre bekletin.

Kısık ateşte, bütün olarak pişen armutları soğuması için servis tabaklarına alın.