Güveç kebabı nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta güveç kebabı tarifi ve malzemeleri!

Gelinim Mutfakta güveç kebabı tarifi ve malzemeleri yakından takip ediliyor. Bugün yeni bölümü ile ekrana gelen yapımda gelinler yine lezzetli yemekler yaparak puan toplayacak. Peki, Güveç kebabı nasıl yapılır? Akşam yemeği için enfes bir tarif olan Gelinim Mutfakta güveç kebabı tarifi ve malzemelerine haberimizden ulaşabilirsiniz.

Gelinim Mutfakta güveç kebabı tarifi ve malzemeleri, Demet Akalın tarafından açıklandı. Hafta içi her gün ekrana gelen yemek yarışmasında bugün gelinler en yüksek puanı almak içi lezzetli güveç kebabı yaparak birincilik için mücadele verecek. Peki, Güveç kebabı nasıl yapılır?

GÜVEÇ KEBABI MALZEMELERİ NELER?

500 gr dana kuşbaşı et

1 tane orta boy patates

1 tane orta boy kuru soğan

1 tane patlıcan

2 tane domates

2 tane yeşil biber

3 diş sarımsak

2 tane kırmızı biber

1 fincan bezelye

1 çorba kaşığı tereyağı

Yeteri kadar sıvıyağ

Tuz, karabiber ve kırmızı pul biber

Sos için

1 çorba kaşığı biber salçası

1 çorba kaşığı domates salçası

1 su bardağı sıcak su

GÜVEÇ KEBABI NASIL YAPILIR?

Öncelikle küçük küçük doğranmış kuşbaşı etimizi düdüklü tencerede az su ile pişiriyoruz. Etimiz yumuşak olacak. Domatesi, biberi, soğanı küçük küçük doğruyoruz. Ayrı bir yerde patatesimizi ve patlıcanları küp küp doğrayıp kızartıyoruz havlu kağıt serili tabağımıza alıyoruz yağını biraz olsun almak amacımız. Pişen etlerimizi bir tencereye alıp 2 yemek kaşığı tereyağı ile soteliyoruz. Daha sonra domatesi biberi ve soğanı ekleyip biraz pişiriyoruz. Salçamızı 1 çay bardağı su ile karıştırıp etlerimizin üzerine döküyoruz. Karabiberi, tuzu ve kekiğimizi ekleyip 10 dk pişiriyoruz. Güveçlerimizin altına patlıcan ve patateslerimizi yerleştiriyoruz üzerine et sotemizi koyup fırında 20 dk 180 derecede pişiriyoruz. Afiyet olsun.