Fırında mantar ve enginar tarifi ve malzemeleri neler? Gelinim Mutfakta fırında mantar ve enginar nasıl yapılır?

Fırında mantar ve enginar tarifi verildi. Ekran başındaki izleyenler tarifi almak için aramalarından Gelinim Mutfakta fırında mantar ve enginar nasıl yapılır? Fırında mantar ve enginar tarifi ve malzemeleri neler? sorusuna yanıt aramaya başladı. Bugün her zaman olduğu gibi yine lezzetli tarifler yapılacak ve puanlar toplanacak. Haberimizin içerisinden tarifin detaylarına ulaşabilirsiniz.

Gelinim Mutfakta fırında mantar ve enginar tarif ve malzemeleri verildi. Belirtilen süre içerisinde bu lezzetli yemek yapılacak. Kayınvalidelerde gelinlerini bulup puanlama yapacak. Televizyon başında bulunan izleyenler ise Gelinim Mutfakta fırında mantar ve enginar nasıl yapılır? Fırında mantar ve enginar tarifi ve malzemeleri neler? sorusuna yanıt aramaya başladı. Lezzetli tarifin detayları sizlerle...

FIRINDA MANTAR VE ENGİNAR MALZEMELERİ

8 adet iri boy mantar

5 çorba kaşığı zeytinyağı

5 adet çanak enginar

100 gram kaşar peyniri

Yarım demet dereotu

1 adet limon

1 kutu krema

1 diş sarımsak

1 adet kuru soğan

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı tuz

FIRINDA MANTAR VE ENGİNAR TARİFİ

Önce çanak enginarları tencereye dizelim üzerine çıkacak kadar su ve bir limonun suyuyla beraber 10 dakika kadar haşlayalım, çatalla kontrol edelim hafif yumuşayınca sudan çıkarıp süzelim.

Bir tavaya dört çorba kaşığı zeytinyağını alalım, yemeklik doğradığımız soğanı temizlenmiş ve ince ince doğranmış mantarı beraberce soteliyelim,

Mantar suyunu salıp çekinceye kadar kavuralım, içine bir kutu kremayı koyalım ve biraz koyulaşması için arada karıştıralım.

İnce ince kıydığımız dereotunu, rendelenmiş kaşar peynirinden birazını mantara ilave edelim tuz ve karabiberini atıp karıştıralım ocaktan alalım.

Enginarları fırın kabına alalım (altına biraz sıvı yağ sürelim yapışmaması için ) bir diş sarımsağı ezelim, bir çorba kaşığı zeytinyağı ile karıştıralım bunu enginarlara fırçayla sürelim.

Mantarlı harcı çanak içlerine paylaştıralım, üzerine kalan kaşar peyniri serpelim.

Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede yaklaşık 10 veya 15 dakika kadar tutalım, peynirler eriyip kızarınca çıkaralım ılık olarak servis yapalım.

Değişik bir lezzet, enginar sevenler eminim beğenecektir.

Afiyetler olsun.