Falafel tarifi ve malzemeleri neler? Gelinim Mutfakta falafel nasıl yapılır?

Falafel, bugün Gelinim Mutfakta'da perşembe günü seçilen yemek oldu. Ortadoğu'ya ait olan bu yemek türüdür. Daha çok ara sıcak olarak tercih edilmektedir. Ekran başındaki izleyenler ise Gelinim Mutfakta falafel nasıl yapılır? Falafel tarifi ve malzemeleri neler? sorusuna yanıt aramaya başladı.

Gelinim Mutfakta falafel tarifi yoğun ilgi gördü. Kanal D'nin 3 sezondur ilgi ile takip edilen yemek yarışmasında heyecanlı anlar yaşanıyor. Ortadoğu'ya ait bir lezzet olan falafel genellikle nohuttan yapılmaktadır. Peki, Gelinim Mutfakta falafel nasıl yapılır? Falafel tarifi ve malzemeleri neler?

FALAFEL MALZEMELERİ NELER?

1 su bardağı nohut

1 adet kuru soğan

2 diş sarımsak

1 demet maydanoz

Bir tutam kişniş

1 yemek kaşığı pul biber

1 tatlı kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı kimyon

2-3 yemek kaşığı un

Tuz

Sosu için:

1 su bardağı süzme yoğurt

Yarım limonun suyu

1 yemek kaşığı tahin

FALAFEL NASIL YAPILIR?

Soğan ve sarımsakların kabuklarını soyup doğrayın.

Maydanoz ve kişnişin de yaprak kısımlarını ayırın.

Un hariç bütün malzemeyi rondoya ekleyin ve püre haline gelmeyecek şekilde çekin.

Ardından 2 veya 3 yemek kaşığı unu ilave edin ve yoğurun.

Hazırladığınız karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve derin yağda kızartın.

Sosu için; bir kasede tahin, limon suyu ve yoğurdu güzelce çırpın.

Sosunuz hazır olunca falafellerin üzerine gezdirebilir ya da yanında sos olarak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.