Enginar dolması tarifi ve malzemeleri! Gelinim Mutfakta enginar dolması nasıl yapılır?

Gelinim Mutfakta enginar dolması tarifi ekrana geldi. Hafta içi her gün yayınlanan yemek yarışmasında lezzetli tarifler seyirci ile buluşuyor. Bugün yine bir kişi enginar dolması yaparak çeyrek altını kazanmak için yarışacak. Peki, Gelinim Mutfakta enginar dolması nasıl yapılır?

Enginar dolması tarifi ve malzemeleri Seda Sayan tarafından açıklandı. Kanal D'de yayınlanan yemek yarışmasında her gün farklı tarifler ekrana geliyor. Her gün bir yemek veriliyor ve kayınvalideler puanlamayı o tarif üzerinden değerlendiriyor. Peki, Gelinim Mutfakta enginar dolması nasıl yapılır? İşte enginar dolması tarifi ve malzemeleri

ENGİNAR DOLMASI MALZEMELERİ

6 enginar

1 çay bardağı zeytinyağı

6 yemek kaşığı pirinç

1 demet dereotu

Yarım demet taze nane

Yarım demet yeşil soğan

1 limonun suyu

1 çay kaşığı toz şeker

Tuz

Karabiber

Nane

Fesleğen

ENGİNAR DOLMASI TARİFİ

Enginarların yapraklarını koparmamaya özen göstererek iç kısımlarını kaşıkla alın.

İç harcı için, yemeklik doğradığınız soğanı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.

Yıkayıp süzdüğünüz pirinci ilave edip pirinçler şeffaflaşıncaya kadar kavurmaya devam edin.

Üzerine ince ince kıydığınız dereotu, nane, yeşil soğan ve limon suyunu ilave edin. Toz şeker, tuz ve baharatlarla tatlandırıp pirinçler hafif yumuşayıncaya kadar pişirin.

Enginarları yayvan bir tencereye alın. İçlerine pirinçli harçtan doldurun. Suyunu ilave edip kısık ateşte enginar yaprakları ve pirinçler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.