Çıtır yufkada tavuk tarifi! Gelinim Mutfakta çıtır yufkada tavuk nasıl yapılır?

Çıtır yufkada tavuk tarifi günün yemeği oldu. Ekran başında izleyenler lezzetli tarifin detaylarını öğrenmek için Gelinim Mutfakta çıtır yufkada tavuk nasıl yapılır? sorusuna yanıt arıyor. Yapımı çok basit olan bu tarif aynı zamanda çok lezzetlidir. Çıtır yufkada tavuk tarifi sizlerle..

Çıtır yufkada tavuk tarifi ekran başındaki izleyenlere sunuldu. Her gün fraklı bir lezzetin yayınlandığı programda bugünde çıtır yufkada tavuk yapılacak. Gelinler, Seda Sayan'ın açıkladığı malzeme listesini aldılar. Peki, Gelinim Mutfakta çıtır yufkada tavuk nasıl yapılır? Haberimizin içerisinden çıtır yufkada tavuk tarifine ulaşabilirsiniz.

ÇITIR YUFKADA TAVUK MALZEMELERİ

1 tane taze yufka

1 çorba kasesi haşlanıp didilmiş tavuk göğsü

3 yemek kaşığı yoğurt

2 yemek kaşığı mayonez

1 diş sarımsak

Tuz, karabiber, pul biber

Üzeri İçin;

1 yemek kaşığı zeytinyağı

1 yemek kaşığı tereyağı

1 çay kaşığı kırmızı toz biber

1 çay kaşığı pul biber

ÇITIR YUFKADA TAVUK NASIL YAPILIR?

Tavuk haşlanır tavuk istenilen büyüklükte didilir.

Yoğurt, mayonez, ezilmiş sarımsak ve baharatlarla bir kasede harmanlanır servis tabağına alınır.

Yufka tezgaha açılıp yanlarından hafif içe katlanarak yarısına kadar rulo şeklinde sıkı sıkı sarılır yarısında kesilir.

Uç kısımları hafif ıslatılıp yapıştırılır. kızarırken açılmaması için diğer yarısı da bu şekilde hazırlanıp birer parmak kalınlığında kesilir.

İsterseniz yufkanın tamamını sarıp kesebilirsiniz öyle biraz kalın oluyor yufkalar sıvı yağ da kızartılır ve tavukların üzerine yerleştirilir.

Tereyağ da yakılmış kırmızı ve pul biber üstlerinden gezdirilerek servis yapılır