Gelinim Mutfakta Ankara tava tarifi! Ankara tava nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?

Gelinim Mutfakta Ankara tava perşembe günü yapılan yemekler arasında yer aldı. Ankara tava yapan gelinler en yüksek puanı alıp çeyrek altını kazanmak istiyor. Kanal D'de yayınlanan yemek yarışması Gelinim Mutfakta'da rekabet günden güne artıyor. Gelinim Mutfakta Ankara tava tarifi ve malzemeleri...

Gelinim Mutfakta Ankara tarifi izleyicilerin ilgisini çekti. Ekranların en çok izlenen yemek yarışmalarından biri olan Gelinim Mutfakta'da gelin yarışmacılar Ankara tava yaparak yüksek puan almayı hedefliyor. Onur Büyüktopçu ve kayınvalideler, Ankara tavanın tadına bakacak ve puanlama yapacak. Gelinim Mutfakta Ankara tava tarifi ve malzemeleri...

GELİNİM MUTFAKTA ANKARA TAVA MALZEMELERİ

  1. 500 gram arpa şehriye
  2. 600 gram kemikli kuzu kol
  3. 1 soğan
  4. 3 diş sarımsak
  5. 1 yemek kaşığı domates salçası
  6. 1 çarliston biber
  7. 3 domates
  8. Tuz
  9. Karabiber
  10. Defne yaprağı
  11. Tereyağı

Gelinim Mutfakta gün birincisi kim? Gelinim Mutfakta 29 Ekim puanları nasıl?

GELİNİM MUTFAKTA ANKARA TAVA TAVA NASIL YAPILIR?

Geniş bir tencereye yağ alınıp eritilir. Etler tencereye alınıp kızartılır. Üzerine yemeklik doğranmış soğan, sarımsak, defne yaprağı ve karabiber eklenir. Son olarak salça ve su eklenip iyice karıştırılarak harmanlanır ve pişirilir. Başka bir tencerede arpa şehriye kavrulur. Üzerine et suyu ve su eklenerek pişirilir. Arpa şehriye pilavı fırın kabına yayılır. Üzerine etler ve çok az et suyu gezdirilip önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.