Evde Adana kebap tarifi, malzemeleri ve püf noktası! Gelinim Mutfakta Adana kebap nasıl yapılır?

Gelinim Mutfakta'da bugün Adana kebap tarifi ekrana geldi. Lezzetli tarifi evlerinde denemek isteyenler Gelinim Mutfakta Adana kebap nasıl yapılır? sorusuna yanıt aramaya başladı. Dışarıda yediğiniz kebaplara benzemesini istiyorsanız kuyruk yağı bu malzeme listesinin olmazsa olmazıdır. İşte Adana kebap tarifi ve malzemeleri...

Gelinim Mutfakta Adana kebap tarifi verilmesinin ardından vatandaşlar konuya yönelik araştırma yapmaya başladı. Kanal D'nin sevilen yemek yarışmasında her gün birbirinden lezzetli yemekler izleyici karşısına çıkıyor. Peki, Gelinim Mutfakta Adana kebap nasıl yapılır? Haberimizin içerisinden evde Adana kebap tarifi ve malzemelerine ulaşabilirsiniz.

ADANA KEBAP MALZEMELERİ

500 gr kuzu kıyma

100 gr kuyruk yağı

Pul biber

Toz biber

Tuz

1 adet soğan

ADANA KEBAP TARİFİ

Kuyruk Yağını rondo dan ve kıyma makinesinden geçirin.

Soğanı alın ve rendeleyin suyu fazla çıkarsa suyunu süzün.

Hazırladığınız bütün malzemeleri karıştırın.

Karıştırıp elde ettiğiniz bu harcı 1 saat kadar buz dolabında bekletin.

Şişlerinizi hazırlayın ve ıslatın.

Hazırladığınız harçtan alın ve şişe dizin.

Fırınınızı 200 derecede ısıtın ve şişlerinizi tepsiye dizin.

İsteğe göre şişlerinizin altına biber ve patates koyabilirsiniz.

Şişlerinizi 200 derecede pişirin.

Kuyruk yağı eklerseniz lezzetinin ne kadar arttırdığını göreceksiniz.

ADANA KEBAP PÜF NOKTASI

Kıymalı harcı güzel bir şekilde yoğurmalı ve daha sonrasında buzdolabında en az 2 saat dinlendirmelisiniz.

Fırının tabanına yağlı kağıt yada fırın tepsisine az bir su koyarak damlayan yağın hem fırınınızı kirletmesini hem de yağın yanarak kötü bir koku yaymasını engellemiş olursunuz.

Adana kebap yanına en çok yakışacak pilavdır. Bulgurlusu yada pirinçlisi hiç fark etmez her hali ile lezzetli olacaktır.