Abdigör kebabı tarifi ve malzemeleri: Gelinim Mutfakta Abdigör kebabı nasıl yapılır?

Abdigör kebabı tarifi ve malzemeleri Demet Akalın tarafından yayınlandı. Hafta içi her gün ekrana gelen yemek yarışmasında birbirinden lezzetli yemekler ekrana geliyor. Kanal D'de yayınlanan programda bugün gelinler Abdigör kebabı yapıyor. Peki, Gelinim Mutfakta Abdigör kebabı nasıl yapılır?

Abdigör kebabı bugün Gelinim Mutfakta'da ekrana geldi. Kanal D'de yayınlanan yemek yarışmasında lezzetli tarifler veriliyor. Hafta içi her gün yayınlanan yemek yarışmasını Demet Akalın sunuyor. Peki, Gelinim Mutfakta Abdigör kebabı nasıl yapılır? İşte Abdigör kebabı tarifi ve malzemeleri...

ABDİGÖR KEBABI MALZEMELERİ

Köfte için:

800 gram yağsız sinirsiz dana eti

Yeteri kadar su

Tuz

Karabiber

Pilav için:

2 su bardağı pirinç

3 su bardağı su

Tuz

ABDİGÖR KEBABI NASIL YAPILIR?

İlk olarak 800 gram dana etine tuzu ve karabiberi ekleyin.

Eti 2 saat boyunca hamur haline gelinceye kadar satırla dövün. (Evde uğraşmak istemezseniz kasaba da dövdürebilirsiniz.)

Kıvama gelmiş harcı 8 parçaya ayırın ve yuvarlak yapın.

Köfteleri 4 su bardağı suda haşlayın ve süzgeçle çıkarıp kenara koyun.

Pilav için köfteleri haşladığınız sudan 3 su bardağını bir tencereye alın ve kaynatın.

Tuz ekleyin ve bol suyla yıkanmış pirinci katın.

Önce harlı, sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.

Piştikten sonra pilav altta köfteler üste olacak şekilde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...