Gazinin ‘biyonik kol' mutluluğu

Uzman Çavuş İbrahim Yüzer, Pençe-Şimşek harekâtında sağ bacağını ve kolunu kaybetti. Bir süre önce protez bacakla ilk adımlarını atan gaziye şimdi de biyonik kol takıldı. Hayat arkadaşıyla parkta yürüyüş yapan gazi, “İlk kez eşimin elini tutup gezdim” dedi.

Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Şimşek harekâtında görev alan Uzman Çavuş İbrahim Yüzer, geçen yıl teröristler tarafından döşenen el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu, sağ bacağı ve kolunu kaybetti. Gazi Yüzer, temmuz ayında Ankara'da tedavi gördüğü Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 2 yıllık nişanlısı Funda Yüzer ile dünyaevine girdi. GATA'da 15'e yakın ameliyat geçiren İbrahim Yüzer'e, 2 ay önce protez bacak takıldı. Gazi Yüzer, kısa süre önce de biyonik kola kavuştu. Taburcu olan Yüzer, eşi ile parkta yürüyüş yaptı.

Hayatın sonu değil

En büyük destekçisinin eşi Funda Yüzer olduğunu belirten İbrahim Yüzer, hastanedeki düğüne tekerlekli sandalye ile katıldığını şimdi ise gayet iyi bir şekilde yürüdüğünü söyledi. Yaralanmadan önce vücut geliştirme sporu ile uğraştığını ve buna devam etmek istediğini belirten Gazi Yüzer, "Benim gibi gazilere hayatın bitmediğini göstermek istiyorum" dedi.

Tarifsiz bir duygu

Gazi İbrahim Yüzer, artık her yere yürüyerek gidebildiğini belirterek şöyle dedi: "Biyonik kolumla da günlük işlerimin hemen hepsini halledebiliyorum. Bir senedir neredeyse hiç ayağa kalkmamıştım. İlk kez eşimin elini tutup, gezdiğim zamanki duygunun tarifi yok."

32 ayrı kavrama özelliği var

Gazi Yüzer, son teknoloji kolu sayesinde parmaklarını tek tek hareket ettirebiliyor. Biyonik kolun, 32 farklı kavrama özelliği bulunuyor.