Evde kolay Galette tarifi ve malzemeleri! Galette nedir, nasıl yapılır?

Galette tarifi, Zuhal Topal'la Sofrada ekranlarında yayınlandı. Bu hafta yayınlanan ekrana gelen bölümlerde gelinler zorunlu olarak bu tarifi yapmaya çalışacak. Kırılgan ve ufalanan bir hamura sahip olmasıyla bilinen Galette, Fransız mutfağına aittir. Haberimizin içerisinden Zuhal Topal'la Sofrada Galette tarifi ve malzemelerine ulaşabilirsiniz.

Galette tarifi, bugün Zuhal Topal'la Sofrada'da yayınlandı. Haftanın zorunlu yemeği olarak seçilen bu tarif Fransız mutfağına aittir. Birleşik Krallık'ta sıklıkla tercih edilen bu hamur işi ufalanan bir yapıya sahiptir. Çilekli, elmalı ve peynirli gibi birçok çeşitli bulunmaktadır. Peki, Galette nedir, nasıl yapılır? İşte Zuhal Topal'la Sofrada evde kolay Galette tarifi ve malzemeleri...

GALETTE NEDİR?

Galette kırılgan ve kolay ufalanan bir hamur işidir. Pişmiş hamurun kırılgan dokusu soğuk tereyağı parçaları ile hazırlanan hamurundan geliyor. Bu hamur işi birçok mutfakta bulunur. Fransız yemek kitabı Larouse Gastronomique galette hamur işlerinin en eskisi olduğunu iddia ediyor. Neolitik cağında bal ile tatlandırılmış küçük yuvarlak kekler yapılırmış.

GALETTE MALZEMELERİ

1,5 su bardağı un

75 gram tereyağı

3 yemek kaşığı yoğurt

1/2 paket kabartma tozu

1/2 çay kaşığı tuz

Servisi için:

2 yemek kaşığı zeytinyağı

Üzeri için:

2 adet büyük boy domates

1 adet büyük boy pembe domates

200 gram lor peyniri

2 dal taze kekik

4 adet fesleğen yaprağı

1/2 çay kaşığı tuz

1/4 çay kaşığıtaze çekilmiş tane karabiber

GALETTE NASIL YAPILIR?

Hamuru hazırlamak için; oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağı, yoğurt ve tuzu karıştırma kabına alın.

Elenmiş un ve kabartma tozu eklediğiniz hamuru, toparlanıp kıvam alana kadar yoğurun.

Mutfak tezgahı üzerine yağlı kağıt serin. Hazırladığınız yağlı hamuru, merdane yardımıyla ve yuvarlak şeklinde açın. Tart tabanı gibi çok fazla kalın olmamasına dikkat edin, kenarda kalan hamur kısımlarının sonrasında iç malzeme üzerine kapatılacağını unutmayın.

Açılan hamur üzerine çatal yardımıyla küçük delikler açın. Uç kısımlarını aldığınız büyük boy, etli domatesleri halka halka doğrayın. Hamur tabanı üzerine dikkatli bir şekilde dizin. Ayıklanmış taze kekik yaprakları, tuz ve taze çekilmiş tane karabiber serpin.

Farklı bir aroma katması için fesleğen yaprakları ve lor peyniriyle hazırladığınız kolay tartı böylece tamamlayın. Kenarda kalan hamur kısımlarını üzerine kapatın. Hamurların üzerine hafifçe zeytinyağı gezdirin.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, gevrek bir hal alana kadar pişirin. Fırından alıp oda sıcaklığında kısa bir süre dinlendirdikten sonra dilimleyerek sevdiklerinizle paylaşın. Arzuya göre üzerine zeytinyağı gezdirin.