Floyd'u öldüren polisin şefi ifade verdi! 'Kuralları ve etiği çiğneyerek boğdu'

ABD'de geçen yıl siyahi George Floyd'u boynuna basarak öldüren polis Derek Chauvin'in şefi, mahkemede Chauvin'in polisin gözaltı kurallarını çiğneyerek ‘ölümcül güç' kullandığını söyledi.

25 Mayıs 2020'de ABD'de siyah Amerikalı George Floyd'u öldürmekle suçlanan beyaz eski polis memuru Derek Chauvin'in yargılandığı davanın 7. gününde Minneapolis Emniyet Müdürü Medaria Arradondo ifade verdi. Arradondo, Chauvin'in Floyd'u gözaltına alırken, polisin güç kullanımına yönelik politikasını ihlal ettiğini ve kurallara uymadığını söyledi.

Arrando, Chauvin'in Floyd direnmezken ve acı çektiğini söylerken diziyle onun ensesine basmaması gerektiğini belirterek "Yaptıkları emniyet biriminin politikaları, ahlâk anlayışı ve değerleriyle örtüşmüyor" dedi.

1989'da polis olan Arradondo, 2017'de Minneapolis'in Afrika kökenli Amerikalı ilk emniyet müdürü olmuştu.

TAMAMEN REDDETTİ

Önceki gün Minneapolis Polis Departmanı cinayet masası şefi Richard Zimmerman da olay anında Floyd'un ensesine dizle basılmasının, "tamamen gereksiz, ölümcül bir güç" olduğunu söylemişti. "Cinayet işlemek" ve "adam öldürmek" ile itham edilen Chauvin ise suçlamaları reddetti.

Davanın en az bir ay sürmesi bekleniyor. Chauvin'in Floyd'u gözaltına alırken 9 dakika diziyle ensesine bastırması ve "Nefes alamıyorum" diyen Floyd'un ölmesi dünya çapında ırkçılık ve polis karşıtı protestoları tetiklemişti.