Gelinim Mutfakta fırında etli bostan patlıcan tarifi, Seda Sayan tarafından açıklandı. Belirtilen süreler içinde yemeğini yapan gelinlere puanlama kayınvalidelerden geliyor. Ekranların en çok izlenen yemek yarışmasında her gün lezzetli bir tarif yayınlanıyor. Fırında etli bostan patlıcan nasıl yapılır?
FIRINDA ETLİ BOSTAN PATLICAN MALZEMELERİ!
3 adet bostan patlıcan
Yarım kg kuşbaşı doğranmış et
3 çorba kaşığı sıvı yağ
2 adet soğan
7 adet sivri biber
2 adet domates
3 diş sarımsak
1 çay kaşığı karabiber
kimyon
Tuz
5-6 dal maydanoz
Kızartmak için:
1 su bardağı sıvı yağ
Sos için:
1 tatlı kaşığı salça
1 çay bardağı su
FIRINDA ETLİ BOSTAN PATLICAN NASIL YAPILIR?
Alacalı soyulmuş patlıcanları boylamasına ortadan ikiye kesip, tatlı kaşığı veya bıçak yardımıyla içlerini çıkarın. Kızgın sıvı yağda hafifçe kızartın. Daha sonra fırın tepsisine yerleştirin. Ayrı bir yerde kuşbaşı eti, suyunu salıp yeniden çekene dek soteleyin. Sıvı yağ, kıyılmış soğan ve sarımsak ilave edip sotelemeye devam edin.
4 adet doğranmış biber ve kabuğu soyulup küp doğranmış domates ekleyip 1-2 dakika pişirin. Ocaktan alıp, karabiber, kimyon, tuz ve kıyılmış maydanoz ekleyip karıştırın. Harcı patlıcanların
içlerine pay edin. Kalan 3 adet biberi ortadan ikiye keserek patlıcanların üzerlerine yerleştirin. Sos için salçayı su ile açıp, fırın tepsisinin tabanına gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstleri hafif kızarana dek pişirin. Sıcak olarak servis yapın.