Firari yazarla oğlunun planı ortaya çıktı... ABD olmayınca Mısır'a uçtular

Yazar Eylem Tok'un ölümlü kazaya karışan oğlu T.C.'yi (16) neden Mısır'a kaçırdığı ortaya çıktı. T.C.'nin ABD pasaportu olduğu; ikilinin bu ülkeye gitmek istediği ancak yakalanma korkusuyla ilk uçakla yurtdışına çıktıkları belirlendi.

HABER MERKEZİ

İstanbul'da 1 Mart akşamı saat 23.30'da Belgrad Ormanı yolunda Porsche marka cipiyle ATV'li gruba çarparak Oğuz Murat Acı'nın ölümüne neden olan T.C.'nin (16) yazar annesi Eylem Tok'la yurtdışına kaçışıyla ilgili detaylar ortaya çıktı. Anne-oğulun kazadan hemen sonra ABD'ye kaçmayı planladığı; ancak o saatte uçak seferi olmadığı, bu nedenle de ilk bulabildikleri uçakla saat 03.50 sıralarında Mısır'a gittikleri tespit edildi. Ünlülerin estetikçisi Dr. Bülent Cihantimur'un oğlu olan ehliyetsiz sürücünün ABD'de doğduğu için o ülkenin vatandaşı olduğu; Mısır'a giderken de ABD pasaportunu kullandığı belirlendi. İkilinin Mısır'ı aktarma noktası olarak kullanıp başta ABD olmak üzere başka bir ülkeye kaçabilecekleri ihtimali üzerinde duruluyor.

İstanbul Havalimanı'ndaki görüntülerde T.C.'nin pasaport kontrolünden geçerken ABD pasaportunu kullandığı görüldü.

KIRMIZI BÜLTEN ÇIKARILIYOR

Eylem Tok ve oğlu hakkında yakalama kararı çıkarıldığını belirten Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Mısır makamları ile görüştüklerini söyledi. Tunç, yazar Eylem Tok ve oğlu T.C. hakkında kırmızı bülten çıkarılacağını da sözlerine ekledi.

HESAPLARI KAPATTILAR

Fireri Eylem Tok, Instagram hesabını kapattı. Estetik doktoru baba Bülent Cihantimur da sosyal medya hesaplarını kilitledi.

'45 DAKİKA SONRA AYILIP AMBULANSI ARADILAR'

Kazada ölen Oğuz Murat Acı'nın kuzeni Mesut Acı, kaza sonrası yaralanan 5 kişinin ölüme terk edildiğini belirterek isyan etti. Kuzen Acı, "Kaza yapanların hepsi 45 dakika baygın kalıyor. Kendi imkanlarıyla ayıldıktan sonra ambulansı aramışlar" dedi. Mesut Acı, ayrıca yol üstündeki 3 kişinin telefonun olay yerinden alındığını; kuzeni ile bir arkadaşının ormana doğru uçtuğu için yaralıların onların telefonunu bulup 112'yi aradığını öne sürdü.

'İNSAN OLSAYDI O HALDE BIRAKMAZDI'

Oğuz Murat Acı'nın babası Özer Acı, "Keşke o yavrumuz kaçmasaydı, adalete sığınsaydı" dedi; Yazar Tok için de "Kendi evladına sahip çıkıp oradaki evlatlara sahip çıkmamak insanlık dışı bir davranış" ifadesini kullandı. Acılı eş Şükriye Acı, "Eylem Tok insan olsaydı ölüme terk etmezdi. Eşim yaşıyor olurdu" diye konuştu.

3 GÜN ÖNCE AHLAK DERSİ

Yazar Eylem Tok, kazadan 3 gün önce eski eşi Bülent Cihantimur'la açtığı 'O An' adlı sergideki konuşmada kılavu- zunun ahlak olduğunu belirterek, "Hayat basit aslında... Birbirimizin gölgesiyiz. İyiler ve kötüler var dünyada" demişti.