Filmleri aratmayan vurgun! Solüsyonlu döviz çetesine darbe

İstanbul'da özel kağıdı solüsyon dökerek dövize dönüştüren çete çökertildi. Yapılan baskında yaklaşık 75 milyon lira değerinde sahte dolar ve euro ele geçirildi.

Ankara'da aylar önce bir mekanda Afrika uyruklu bir arkadaşıyla oturan iş adamı F.K.'nin masasına arkadaşının arkadaşı olan Kamerun uyruklu Pierre Roland Herve N. geldi. Sohbet ederek vakit geçiren F.K., Herve N.'ye beton santrali malzemeleri satışı yaptığını söyledi. Durumu fırsat bilen Herve N., kendisinin de Afrika ülkeleriyle ticaret yaptığını belirtti. Birbirlerinin numarasını alan ikili ardından mekandan ayrıldı. Afrika ülkeleriyle ticaret yapmak için Herve N.'yi arayan iş- adamı F.K. beton malzemeleri satın almak istediğini söyledi.

GERÇEĞİ DÖVİZCİDE ÖĞRENDİ

İstanbul'a gelen işadamı F.K., Kamerunlu N.'ye iş için 70 bin dolar verdi. Sonra aralarında anlaşmazlık çıkınca F.K. verdiği parayı geri istedi. Kamerunlu N. ise 70 bin doları iş adamına geri verdi. Paraları teslim aldıktan sonra inceleyen işadamı F.K. paralarda bir anormallik olduğunu fark etti. Hemen döviz bürosuna giden F.K. paraları kontrol ettirdiğinde sahte olduğunu öğrenerek şahsı cep telefonundan aradı ancak ulaşamadı. İş adamı, karakola giderek şikayette bulundu.

KASADAN SAHTE DOLAR FIŞKIRDI

Şikayetin ardından çalışma başlatan polis ekipleri, önce iş adamı F.K.'yı dolandıran şahsın adresini tespit etti. Polis eve operasyon düzenledi. Evde olan Herve N. etkisiz hale getirildikten sonra arama başlatıldı. Polisin dikkatini, evdeki 10 adet çelik kasa çekti. Kilitli olan kasalar çilingir yardımıyla açılınca içerisinde toplamda 21 milyon 300 bin adet siyah boyalı banknot, valizlerin içerisinde ise yaklaşık 7 milyon 432 bin lira değerinde 430 bin sahte dolar ele geçirildi. 5 adet de solüsyon bulunurken, el konulan paralarla birlikte Herve N. ise gözaltına alındı.

MİLYONLARCA LİRA PİYASAYA SÜRÜLECEKTİ

Polis ekipleri, Afrika uyruklu şahısların başka bir adreste solüsyon kullanarak özel kağıtları sahte dövize çevirdiğini tespit etti. Bunun üzerine ekipler, eve operasyon düzenledi. Evdeki Afrika uyruklu Talla Nkouetche Martın N., Cyrus Devarus B. ve Frank S. kıskıvrak yakalandı. Yapılan aramalarda ise kolilerin içerisinde 1 milyon 780 bin sahte euro, 2 milyon 70 bin sahte dolar ve sahte 240 bin Türk Lirası ele geçirildi. Şüphelilerden Pierre Roland Herve N. tutuklanarak cezaevine gönderildi.