Filiz Ural kimdir? İşte Filiz Ural hakkında merak edilenler

Filiz Ural’ın hayatı merak edilen konular arasında yer alıyor. Ünlü ressamın eserleri ve yaşamı ilgi görüyor. Yurt içi ve yurt dışında otuzu aşkın kişisel ve karma sergiye katılan ressam Filiz Ural çalışmalarını yirmi yedi yıldır aralıksız sürdürmektedir. Ressam Ural, 14 Mart’ta sanatseverlerle buluşacak olan “Fütürizmin Tükenmeyen Sonsuzluğu” sergisiyle ilgili olarak aksam.com.tr’den Ezgi Aşık’a açıklamalar yaptı.

Başarılı ressam Filiz Ural, 4 Mart’ta sanatseverlerle buluşacak olan “Fütürizmin Tükenmeyen Sonsuzluğu” sergisiyle ilgili olarak aksam.com.tr’den Ezgi Aşık’a açıklamalar yaptı. Vatandaşlar bu açıklamaların ardından “Filiz Ural kimdir?” sorusunun yanıtını araştırmaya başladılar. Yurt içi ve yurt dışında otuzu aşkın kişisel ve karma sergiye katılan ressam Filiz Ural çalışmalarını yirmi yedi yıldır aralıksız sürdürmektedir. Detaylar haberimizde sizlerle.

FİLİZ URAL'IN RÖPORTAJI İÇİN TIKLAYINIZ

FİLİZ URAL KİMDİR?

Resimlerini “Fural” mahlasıyla imzalayan sanatçı Filiz Ural, 1975 yılında Devlet Güzel Sanatlar Mimarlık Akademisi’ne bağlı Mimarlık Yüksek Okulu’nu bitirdi. Yıllarca konutlar, ofisler, işyerleri, yönetim mekânları projeleri çizdi. Resim tutkusunu bir geride bırakarak, projeler üzerinde yaptığı detay desenlerde; sokak, ağaç, araç, insan figürleri arasında bu sevgisini sürdürdü.

Bu arada geçmişin mimar ressamları gibi meslektaşlarının sürdürdüğü Avangard anlayıştan yola çıkarak fütürist, kübist, konstrüktivizm anlayış içinde resimler yaptı. Tek değişmeyen yanı, resimlerinin konusu hep müzik satan insanlar, yani caz müzisyenleriydi. Bir de doğanın, onun için vazgeçilmez dörtlüsü; gelincikler, ayçiçekleri, çakırdikenler ve annemin kaktüsleri dediği; kendini uzaktan sevdirenlerdi.

Fural’a göre bu dörtlü ortak, doğanın ayrılmaz direnççileri ve ortak yaşamın barış simgeleriydi. Yirmi yedi yıldır arkalıksız sürdürdüğü çalışmalarıyla yurt içi ve yurt dışında otuzu aşkın kişisel ve karma sergiye katılan sanatçı, sekiz yıldır çalışmalarını Doku-Sanat Galerilerinin İstanbul sergi salonunda izleyicisi, sevenleri ve caz sever izlekçileriyle buluşturuyor.

FİLİZ URAL’IN SERGİLERİ

1992/2001 Yorumcular Atölyesi 5 Karma Sergi

2002/2005 Cey Sanat Galerisi 4 Karma Sergi

2008/2009 İstanbul TÜYAP Valör Sanat Galerisi

2010 Afyon Jazz Festivali - Millet Hamamı

2010 Doku Sanat Galerileri - İstanbul

2011 Doku Sanat Galerileri - Ankara

2011 Sanatsal Şeyler - Zekeriyaköy - Karma

2011 İzmir Bianeli - Kişisel

2011 Galeri Pall Mall Londra-Karma

2011 Açık Atölye - Zekeriyaköy

2011 Doku Sanat Galerileri - İstanbul

2012 Doku Sanat Galerileri - Ankara

2012 Maksut Varol Art Galeri - Yaz ve Caz

2012 Açık Atölye - Zekeriyaköy

2012 Sanatsal Şeyler - Zekeriyaköy - Karma

2012 Doku Sanat Galerileri - İstanbul

2013 Doku Sanat Galerileri - Ankara

2013 Ormanada - Zekeriyaköy - Karma

2013 Bodrum Dibeklihan - Karma

2013 Lebriz Sanat Galerisi - Karma

2013 Açık Atölye - Zekeriyaköy

2013 Maksut Varol Art Galeri (Caz Koleksiyonu)

2013 Sanatsal Şeyler - Zekeriyaköy - Karma

2014 Doku Sanat Galerileri - İstanbul

2014 Maksut Varol Art Galeri (Caz Koleksiyonu)

2015 Doku Sanat Galerileri - İstanbul