Sofraların vazgeçilmez çorba çeşitlerinden biri olan ezogelin Türk mutfağının has bir çorbadır.
EZOGELİN ÇORBASININ NASIL YAPILIR?
Tencerenizin içine tereyağı ve 1 kaşık sıvı yağı koyun. Soğanları yemeklik şekilde doğrayıp tencereye alın. Üzerine sarımsakları da doğrayıp ekleyin. Biraz kavurduktan sonra yıkadığınız mercimekleri, bulguru ve pirinci de ekleyin. Üzerine 1 lt kadar suyu ekleyip kapağını kapatın. Tüm bakliyatlarınız yumuşadığında ocağı kapatabilirsiniz.
Ayrı bir tavanın içinde sıvı yağ ve unu koyup kavurun. Üzerine salçanızı ekleyin karıştırmaya devam edin. 1 bardak kadar su ekleyin ve kaynatın. En son baharatları da ekleyip birkaç dakika daha kaynatın ardından ocağı kapatabilirsiniz. Bu sosu mercimek çorbasının üzerine koyun ve 2 dakika kadar komple kaynatın. Limon ile servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.