Ezogelin çorbası tarifi malzemeleri neler? Ezogelin çorbası nasıl yapılır?

Ezogelin çorbasının bir çok farklı yapılışı vardır. Fark da daha çok malzemelerden kaynaklanır. Kimileri soğan kullanırken bazı aşçılar soğan, bulgur ve pirinç kullanmaz. Peki en lezzetli ezogelin çorbasını yapmak istiyorsanız ne yapmalısınız. Ezogelin çorbası tarifi ve yapılışı:1 adet kuru soğan ve sarımsak minik minik doğranır ve derin bir tencere içerisine koyulur. Üzerine 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ ilave edilip yumuşayıncaya kadar kavrulur. Soğan yumuşayınca üzerine 1 yemek kaşığı salça ilave edilip, karıştırılır ve üzerine 8 su bardağı su (veya tavuk suyu) eklenip kaynamaya bırakılır.

Ezogelin çorbası çorbaların vazgeçilmezi arasında. Bir çok farklı yapımı olan Ezogelin çorbası nasıl yapılır, malzemeleri arasında neler var? 4 kişilik ezogelin çorbasının yapılışını sizler için araştırdık. Çorbanın suyu kaynamaya başlayınca içerine yıkanmış olan mercimekler ile haşlanıp süzülmüş olan bulgur ve pirinçler ilave edilir. Son olarak çorbanın tuzu ayarlanır ve kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte pişmeye bırakılır. Ezogelin çorbası 10 dakika kadar pişirildikten sonra üzerine baharatlar ilave edilip karıştırılır. Hazırlanan çorba, içerisindeki malzemelerin parçalanmasını sağlamak için ara ara tel çırpıcı ile karıştırarak 20-25 dakika pişirilir. Pişirilen çorba ocaktan alınır ve üzerine yarım limon suyu ilave edilip karıştırılır. Hazırlanan Ezogelin çorbası, sıcak olarak servise sunulur.

EZOGELİN ÇORBASI TARİFİ

Malzemeleri;

2 çay bardağı kırmızı mercimek

2 yemek kaşığı pirinç

2 tatlı kaşığı bulgur

1 adet kuru soğan

1 tatlı kaşığı biber salçası

1 yemek kaşığı tereyağı

6 su bardağı sıcak su

1 tatlı kaşığı nane

1 tatlı kaşığı tuz

EZOGELİN ÇORBASI NASIL YAPILIR

Ezogelin çorbası tarifi ve yapılışı:1 adet kuru soğan ve sarımsak minik minik doğranır ve derin bir tencere içerisine koyulur. Üzerine 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ ilave edilip yumuşayıncaya kadar kavrulur. Soğan yumuşayınca üzerine 1 yemek kaşığı salça ilave edilip, karıştırılır ve üzerine 8 su bardağı su (veya tavuk suyu) eklenip kaynamaya bırakılır.

Çorbanın suyu kaynamaya başlayınca içerine yıkanmış olan mercimekler ile haşlanıp süzülmüş olan bulgur ve pirinçler ilave edilir. Son olarak çorbanın tuzu ayarlanır ve kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte pişmeye bırakılır. Ezogelin çorbası 10 dakika kadar pişirildikten sonra üzerine baharatlar ilave edilip karıştırılır. Hazırlanan çorba, içerisindeki malzemelerin parçalanmasını sağlamak için ara ara tel çırpıcı ile karıştırarak 20-25 dakika pişirilir. Pişirilen çorba ocaktan alınır ve üzerine yarım limon suyu ilave edilip karıştırılır. Hazırlanan Ezogelin çorbası, sıcak olarak servise sunulur.

Ezogelin çorbası neye iyi geliyor?

Besin değeri oldukça yüksek olan mercimek vücuda ve zihne güç verir. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir.

Gözlere de yararlıdır.
Mercimeğin kalori değeri de yüksektir. Enerji verir ve yorgunluğu giderir.
Kansızlara faydalıdır.
Anne sütünü attırır.
Kandaki kolesterol oranını düşürür ve kan akışını hızlandırır.
Kalp ve damar hastalıkları ile şeker hastalığından korunmaya yardımcı olur.
Kalp krizi riskini azaltır.
Bağırsakları çalıştırarak vücuttaki zararlı maddelerin uzaklaştırılmasını kolaylaştırır ve kabızlığı giderir.