Eymen davasında beklenen rapor! Katil annenin akıl sağlığı yerinde

Eymen Sadık Durak'ın tandırda ölü bulunmasıyla ilgili yargılanan anne Mine Durak için, Adli Tıp Kurumu'ndan bulunduğu suçlara karşı cezai sorumluluğunun tam olduğu raporu verildi.

İzmir'de polis ekipleri, eşi vefat eden Mine Durak'ın, oğluna iyi bakmadığı ve şiddet uyguladığı ihbarı üzerine, 2019 yılının Eylül ayında inceleme başlattı. Polis, uzun süre eve gelmeyen Durak'ı yakınlarının yanında buldu. Küçük Eymen'e ise ulaşamadı. Polise çelişkili ifade veren Durak, oğlunun erkek arkadaşı tarafından dövülerek öldürüldüğünü öne sürdü. Durak'ın gösterdiği yerde arama yapan polis, ağzı tuğlayla kapatılmış tandır çukurundaki poşette, Eymen'in elleri ve ayakları bağlı cansız bedenini buldu. Mine Durak ile sevgilisi Serkan Elçetin ve onun erkek kardeşi E.E.'yi gözaltına aldı. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Durak ve Elçetin, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı, E.E. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

TELEFONU İNCELENDİ

İzmir 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde geçen yıl 9 Temmuz'da görülen davanın karar duruşmasında sanıklardan Mine Durak'a 'nitelikli kasten öldürme' ve 'eziyet' suçlarından ağırlaştırılmış ömür boyu ve 7 yıl hapis, Serkan Elçetin'e de aynı suçlardan ağırlaştırılmış ömür boyu ve 6 yıl hapis cezası verildi. Cezaya itiraz edildi, Mine Durak'ın ise cezai ehliyeti konusunda İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan rapor aldırılmasına hükmedildi. Serkan Elçetin'in telefonunda minik Eymen'e ait istismar görüntüsü olup olmadığının tespiti için kriminal incelemeye gönderildi.

İSTİSMAR KESİNLEŞTİ

İncelemede, Mine Durak'ın Eymen ile çekilmiş videosu da bulundu. Söz konusu videoda Durak'ın, minik Eymen'i istismar ettiği görüntüler olduğu belirtildi.

ZEKA GERİLİĞİ YOK

Beklenen rapor mahkemeye ulaştı. Adli Tıp 4. İhtisas Kurulu'nca Durak'a yapılan muayene sonucunda cezai sorumluluğunu ortadan kaldıracak veya azaltacak derecede herhangi bir akıl hastalığı ve zeka geriliği saptanmadığının altı çizildi. Durak'ın, suçu işlediği sırada fiilin hukuki anlam ve sonuçlarını idrak etme yetisinin tam olduğu vurgulandı. Durak'ın, sanığın bulunduğu suçlara karşı cezai sorumluluğunun tam olduğu belirtildi.