Eylül'ün DNA'sı zanlıdan alınan örnekle uyuştu

6 gündür Ankara’da didik didik aranan minik Eylül’den kötü haber geldi! Tutuklanan komşunun üzerindeki kan örnekleri, Eylül’ün DNA’sıyla eşleşti. Şüpheli, olay günü acılı babayı arayıp, arabasının da koltuklarını yıkatmış!

Ankara Polatlı’da 5 gün önce kaybolan Eylül Yağlıkara’yı (8) arama çalışmaları devam ediyor. Baba İbrahim Yağlıkara’nın “Çocuğumun kaçırıldığını düşünüyorum. Kimseyle bir husumetim yok” ifadesi üzerine, ailenin köydeki komşuları U.K. ve annesi N.K.’nin ifadelerine başvuruldu. İfadesinde çelişkili bilgiler verdiği belirlenen U.K., tutuklandı. U.K.’nin olaydan bir gün önce köyde yaşayan eşi ve çocuklarını Polatlı’ya götürdüğü öğrenildi. Ayrıca, jandarma ekipleri U.K.’nin aracının arka koltuklarının yıkandığını belirledi. 

EVİN BAHÇESİNDE ARANIYOR

U.K. ile baba İbrahim Yağlıkara arasındaki en son görüşmenin Eylül’ün kaybolduğu gün yapıldığı ortaya çıktı. Yağlıkara, “İşleri zamanında teslim etmediği için U.K.’ye zirai sulama işi vermedim. Cuma günü aradı. ‘İşi kime verdin?’ dedi, ‘Başka arkadaşa’ dedim” dedi. U.K.’nin üzerinde bulunan kan lekesi Eylül’ün ailesinden alınan DNA ve saç örnekleriyle bire bir uyuştuğu anlaşıldı. Zanlının evinin önünde arama çalışmaları başlatıldı.

Leyla için metruk evde kazı yapıldı

Ağrı’da bayramın birinci gününde Bezirhane Köyü’nde kaybolan 4 yaşındaki minik Leyla Aydemir’den 14 gündür haber alınamıyor. AFAD ve Jandarma Arama Kurtarma ekiplerince metruk ev, ahır boş alanlar didik didik arandı. Köy dışında bulunan bazı boş evlerde zeminde bulunan toprağın farklı ve yumuşak olması nedeniyle her ihtimali değerlendiren Jandarma Arama Kurtarma ekibi evde kazı çalışması yaptı. 

Kayıp sanılan Seda Nur sevgilisiyle kaçmış

Erzurum’da 18 gündür kayıp olan Seda Nur Çelik’nin ailesi, polise başvurdu. Seda Nuryapılan aramalara rağmen bulunamadı. Kayıp olduğu haberleri üzerine ailesinin durumunu görüp üzülen genç kız, anne Zeynep Çelik’i arayarak kendisinin iyi olduğunu ve onları çok özlediğini söyledi. Kızının sevgilisiyle İzmit’e gittiği öğrenilirken anne, “Şimdi İzmit’e gidip Seda Nur’u getireceğiz. Dünyalar benim oldu” dedi.

Çocuklar için 20 kişilik özel ekip oluşturuldu

İçişleri Bakanlığı, Türkiye genelinde kaybolan çocuklarla ilgili yazılı açıklama yaptı. Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: Erzurum’da kaybolan Seda Nur Çelik bulunmuş, Ankara’da kaybolan Eylül  Yağlıkara olayı aydınlatılmıştır. Ağrı’da kaybolan Leyla Aydemir ve Konya’da kaybolan Y.Ş.’nin bulunması için 20 personel görevlendirildi. Arama çalışmaları titizlikle devam ediyor.