Eylül'ü ezerek öldürdüler! Herkes suçu birbirine attı

Okul bahçesinde Eylül’ü ezen sürücü okulu, müdür şoförü suçladı. Firma Hüseyin Y. için ‘bizim şoförümüz değil” dedi. 

Avcılar’daki Mehmetçik İlkokulu’nun bahçesinde 7 Kasım’da Eylül Mirzaoğlu’na çarparak ölümüne neden olan servis minibüsü şoförü Hüseyin Y. dün hakim karşısına çıktı. Mahkeme heyeti servis şoförünün tutuksuz yargılanma istemini kabul etmedi. 6 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan şoför “Aracı park etmek üzere maktulü göremeyerek çarptım. Kendisi aracın kör noktasındaydı, göremedim” dedi. 

OKUL YÖNETİMİNİ SUÇLADI

Servis şoförü bir soru üzerine okul bahçesinde mantar bulunmadığını Eylül Mirzaoğlu’nun olay sırasında eğildiği için onu araç içi kameralarda da göremediğini anlattı. 

MÜDÜR: SUÇLU ŞOFÖR

Tanık olarak dinlenen okul müdürü Umur Buğa, “Servisin rampaya kadar gidip beklemesi gerekiyordu. Sanık uyarıya kulak asmamıştır” dedi. Hüseyin Y.’nin çalıştığı firma ise “Bizim şoförümüz değil” iddiasında bulundu. Mahkeme dosyayı kusur tespiti için Adli Tıp Trafik İhtisas Dairesi’ne gönderdi. Duruşma çıkışı baba Cahit Mirzaoğlu, “Suçlu okul yönetimi, servis şirketi ve şoför. 6 yıl ile bitmez. Ömrümün sonuna kadar davayı sürdüreceğim” dedi.

(DHA)