Evlenmek istediği küçük kızı ailesi vermeyince saldırmışlar! Çocuk gelin savaşı

16 yaşındaki N.M. ile evlenmek isteyen Kadir Ay, kızın ailesinden “Yaşı küçük, okuluna devam etsin” yanıtını alınca aralarında husumet başladı. Damat adayı ve akrabaları, kız evini silahlarla bastı, çatışma çıktı.

SONER KAN

Adana'da kendinden 9 yaş küçük N.M. (16) ile evlenme kararı alan Kadir Ay, ailesiyle birlikte kız istemeye gitti. Kız tarafı, çocuklarının küçük olduğunu ve okuluna devam ettiği için teklifi reddetti. İki aile arasında husumet başladı. Damat adayı Kadir Ay, 3 Ocak'ta 6 akrabasıyla N.M.'nin evine silahlı baskın düzenledi. Taraflar dakikalarca çatıştı.

7 KİŞİ KURŞUNLARIN HEDEFİ OLDU

N.M.'nin annesi Emine M.'nin de aralarında bulunduğu 4'ü kadın 7 kişi kurşunların hedefi olup yaralandı. Olaya karışan iki taraftaki 9 kişi gözaltına alındı. Kavgada kullanılan 2 ruhsatsız silah 2 pompalı tüfek ve bir kurusıkı tabancaya da el konuldu. Adliyeye sevk edilen Hamdullah, Mehmet ve Şükrü Ay ile Ahmet Ekmen tutuklandı. Kadir ve Sıddık Ay ile karşı taraftan 3 kişi adli kontrolle serbest kaldı.

BASKINI PLANLAYAN DAMAT ADAYI SERBEST

Kavgaya karışanlar tedavilerinin ardından gözaltına alındı. Silahlı baskının planlayıcısı damat adayı Kadir Ay da serbest bırakılan 5 kişi içinde yer aldı.