Evlenecekken katil oldu

Evlenmek istediği kızın babasının; ‘Madde bağımlısına kız mı verilir?' sözlerine kin güden Batuhan Homorlu, 6 ay sonra bir saldırı planladı. Sevdiği kızın babasının iş yerine tüfekle ateş açan Homorlu, konuyla ilgisi olmayan Abdullah Oğuz'u öldürdü.

SONER KAN

Adana Seyhan'da, 26 yaşındaki Batuhan Homorlu, sevdiği kızın babası evliliklerine engel olunca kin gütmeye başladı. Genç kızın babasının 6 ay önce söylediği; "Madde bağımlısına kız mı verilir?" sözlerine karşı Homorlu organize bir saldırı planladı. Baba Abdulvahap Oğuz'un seyyar döner tezgahına motosikletle gelip pompalı silahla saldırı düzenleyen Homorlu, olayla alakası olmayan, baba Oğuz'un akrabası Abdullah Oğuz'un ölümüne neden oldu. İnceleme başlatan polis ekipleri Homorlu'ya 4 kişinin yardım ettiğini tespit etti.

4 KİŞİ YARDIM ETMİŞ

Olay anı çevredeki bir iş yerinin güvenlik kameralarına yansıdı. O görüntülerde motosikleti kullanan kişinin B.O. (17), arka koltukta oturup tüfeği ateşleyen şahsın da Batuhan Homurlu olduğunu belirledi. Mehmet Yiğit Obuz (18), Ramazan Yiğit Çetinkaya (18) ve Orhan Karaduman'ın (25) da yine motosikletle onlara gözcülük yaptığını ortaya çıktı.

1 kişi tutuklandı, 4 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

DERS VERMEK İSTEMİŞ

3'ü 'kasten yaralama'; diğerleri de 'tehdit' ve 'ruhsatsız silah taşıma' olmak üzere 5 ayrı suç kaydı olan Homorlu'nun, Oğuz'a ders vermek için saldırıyı planladığı öğrenildi. Emniyetteki ifadesinde tüm suçlamaları reddeden Homorlu'nun; "Masumum" dediği öğrenildi. Adliyeye sevk edilen Homorlu tutuklandı, 4 kişi de 'adli kontrol' şartıyla serbest bırakıldı.