Evlatları için köpeklerle savaş

Köpeklerin kovaladığı kızını kurtarmak için koşan Mustafa Tekin düştü. Babanın kolu çıktı, kucağındaki bebeğinin yüzü parçalandı.

AA-İHA

Ankara Mamak'ta akraba ziyaretinden dönen Tekin Ailesi, evlerinin sokağına girdiğinde 8 yaşındaki kızları Elif koşmaya başladı. Çöp konteynerinin yanındaki 4 başıboş köpek küçük kızı kovaladı. Kızını kurtarmak isteyen baba Mustafa Tekin, kucağındaki bebeğiyle koşarken düştü; köpekler bu sırada ürkerek kaçtı. Yusuf bebek yüzünden yaralanırken, baba Tekin'in de kolu çıktı. Sakatlandığı için 20 gündür işe gidemeyen Mustafa Tekin, "Çocuğumun başına bir şey gelmesinden korktuğumuz için okula bile gönderemiyoruz. Buna bir çare bulunmalı" derken, saldırıdan ucuz kurtulan küçük Elif de sokağa bile çıkamadığını söyledi.

Köpeklerin küçük kızı kovaladığı anlar güvenlik kamerasına yansıdı.

BAŞKENT'TE BİR 'SÜRÜ' TEHLİKE

Bir haftada 3 çocuğun köpek saldırısına uğradığı Ankara'nın farklı noktalarındaki köpek sürüleri görüntülendi. Kendilerine ait bölgeleri işaretleyen köpeklerin, sınır ihlali yapan diğer hayvanlara ve insanlara saldırdığı görüldü.

ADRES FARKLI DEHŞET AYNI

Bilecik Gölpazarı'na bağlı İstiklal Mahallesi'nde 84 yaşındaki Sümbül Kıroğlu, evine giderken sahipsiz köpeklerin saldırısına uğradı. Yaralan kadın yoğun bakıma kaldırıldı; iki sonra normal servise alındı. Kuduz aşısı olan ve psikolojik destek de almaya başlayan Kıroğlu'nun oğlu İsmet Kıroğlu, şöyle konuştu: "Annem köpeklerden korunmak için yanına baston alıyordu, o gün unutmuş. Sorumlulardan şikâyetçiyim."

MEDİNE NİNE: ÇOCUKLAR YETİŞMESE ÖLECEKTİM

Muş Varto'ya bağlı Yukarıalagöz Mahallesi'nde köpeklerin saldırısında ellerinden ve bacaklarından yaralanan Medine Kızıltaş (79) tedavi gördüğü hastanede konuştu. Ölümden dönen yaşlı kadın, yolda yürürken köpeklerin birden saldırdığını söyleyerek, "İlk önce biri, ardından diğerleri geldi. İki çocuğun taş atmasıyla köpekler dağıldı. Köpeklerin toplatılmasını çok istiyorum. Bir tanesi dahi kalmasın" dedi.

AKŞAM, Medine Kızıltaş'ın ölümden döndüğü köpek saldırısını 14 Aralık'ta manşetine taşımıştı.