Cuma namazı kılınışı anlatımı

Koronavirüsle tedbirleri kapsamında camilerin toplu ibadete kapatılması nedeniyle Müslümanların camiye olan hasreti artmaya devam ediyor. İşte Cuma namazının kılınışı...

Uzun süredir Cuma namazına hasret kalan müminlerin bekleyişi devam ediyor. Müminler camide cemaatle birlikte ibadet etmek etmenin hasretini çekiyor. 

CUMA NAMAZI KILINIŞI

Cuma namazının farzını kılmak için; Müezzin kamet eder. "Niyet ettim Allah rızası için Cuma namazının iki rekat farzını kılmaya, uydum imama" diye niyet ederiz. "Allahu Ekber" diyerek İftitah Tekbiri alır ve namaza başlarız. Sessizce Subhaneke'yi okuruz. Ayakta birşey okumadan imamı dinleriz. İmam Fatiha ve Kur'an'dan en az, kısa üç ayet veya üç ayet miktarı uzun bir âyet okur. İmam "Allahu Ekber" der ve birlikte rükuya gideriz İmam "Allahu Ekber" der ve birlikte secdeye gideriz. Doğruluruz, tekrar secdeye gideriz.

Ayağa kalkarak kıyama dururuz. Ayakta bir şey okumadan imamı dinleriz. İmam Fatiha ve Kur'an'dan en az, kısa üç ayet veya üç ayet miktarı uzun bir âyet okur. İmam "Allahu Ekber" der ve birlikte rükuya gideriz İmam "Allahu Ekber" der ve birlikte secdeye gideriz. Doğruluruz, tekrar secdeye gideriz. İmam "Allahu Ekber" diyerek otururuz ve Ettahiyyatu ve Allâhumme salli, Allâhumme Bârik ve Rabbenâ dualarını okuruz. İmamla birlikte "Es selâmu aleyküm ve rahmet'ullah" diye sağa ve sola selam vererek namazı tamamlarız.