Gelinim Mutfakta cevizli revani tarifi ve malzemeleri! Evde cevizli revani nasıl yapılır?

Cevizli revani tarifi Kanal D'de yayınlanan Gelinim Mutfakta ile ekrana geldi. Hafta içi her gün ekrana gelen yapımda haftanın final heyecanı yaşanıyor. Bugün gelinler yüksek puanı almak için mücadele vermeye devam ediyor. Evde cevizli revani nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta cevizli revani tarifi ve malzemeleri!

Evde cevizli revani yapmak isteyenler, tarifin detaylarını merak ediyor. Kanal D'nin beğenilerek takip edilen yarışma programında gelinler birbirinden lezzetli yemekleri yapıyor. Bugün cevizli revani yapacak olan gelinlere, malzeme listesini Seda Sayan verdi. Evde cevizli revani nasıl yapılır? Çayın yanına çok yakışacak olan lezzetli revani tarifi sizlerle..

EVDE CEVİZLİ REVANİ MALZEMELERİ NELER?

Keki için:

3 yumurta

Yarım su bardağı toz şeker

Yarım su bardağı sıvı yağ

1 su bardağı yoğurt

1 su bardağı irmik

Dövülmüş ceviz

2 su bardağından biraz eksik kavrulmuş kadayıf

1 su bardağı un

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

Üzeri için: Toz fıstık, ceviz, hindistan cevizi veya fındık

Şerbeti için: 4 su bardağı tepeleme toz şeker

3 su bardağı su

Çeyrek limonun suyu

EVDE CEVİZLİ REVANİ NASIL YAPILIR?

Öncelikle şerbeti hazırlayalım. Su ve şekeri derin bir tencereye koyup karıştıralım. Orta ateşte kaynamaya bırakalım. Kaynadıktan sonra ocağı biraz kısıp 2-3 dakika daha pişirelim ve ocağı kapatıp soğuması için kenara alalım.

Oda ısısındaki yumurtaları şekerle beraber iyice beyazlaşıp köpürene kadar çırpalım. Sıvı yağ, yoğurt ve irmiği de ilave edelim. Biraz karıştırdıktan sonra dövülmüş cevizi ve kadayıfı da ilave edelim.

Son olarak tatlı malzememize un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyelim. Sonrasında tüm karışımı fırın tepsisine alalım ve 170 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim.

Tatlımız piştikten sonra fırından alalım ve 5-6 dakika soğutalım. İlk sıcaklığı geçtikten sonra tatlımızı dilimleyerek soğuk şerbeti ekleyelim ve dilediğimiz gibi servis yapalım.

Afiyet Olsun!