Etiler'de köpek saldırmıştı! Kopan kulak için 204 bin liralık dava

Yolda yürürken köpek saldırısına uğrayan Denise Morra'nın kulağı koptu. 3 kez ameliyat olan mimar, gerekli tedbirleri almayan köpek sahibine 204 bin liralık tazminat davası açtı.

NESLİHAN KESKİN

İstanbul Etiler'de 5 yıl önce yolda yürüyen iç mimar Denise Morra (27), sahibinin gezdirdiği Amerikan Akita cinsi köpeği sevmek istedi, yanına eğildi. Köpek kadının suratını yalarken, sahibi Gökhan Beder tasmayı aniden çekti. Birden saldırganlaşan hayvan, Morra'nın kulağını ısırarak kopardı. Hastaneye kaldırılan kadın, 3 kez ameliyat masasına yattı. Aylarca süren tedavi sonrası kopan kulak estetik dikişle yerine dikildi; ancak eskisi gibi olmadı.

ÖZÜR BİLE DİLEMEDİ

Fiziksel ve psikolojik yıkım yaşayan kadın, kendisinden özür dahi dilemeyen köpeğin sahibi Beder'e bir dava daha açtı. İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvuran Morra, 4 bin lira maddi, 200 bin lira da manevi tazminat istedi. Denise Morra'nın avukatı Haldun Ergun, köpeğini ağızlıksız gezdiren Beder'in bir de mağdur kadını suçladığını söyledi. Genç mimarın psikolojik travma nedeniyle ağır antidepresan ilaçlar kullandığını belirten Ergun, "Bu olay sebebiyle iş hayatına ara veren müvekkil, iş görmezlik raporu almış, mimarlık mesleğini yapamayarak elde edeceği kazançtan mahrum kalmıştır" dedi.

Kadının kulağı yerine dikildi. Deforme olan kulak, bir türlü eski görünümüne kavuşmadı.

'HÂLÂ DUYMUYOR KULAĞINI GİZLİYOR'

Duyma problemi yaşayan Denise Morra'nın tedavisi sürüyor. Bir ameliyat daha olması bekleniyor. Genç kadının, günlük hayatını sürdürmekte zorlandığı, sürekli kulağını gizlemek zorunda kaldığı ve sosyal yaşamında yalnızlığa sürüklendiği öğrenildi.