Diyanet 2021 Eskişehir Kurban Bayramı namazı saati ve vakti! Eskişehir bayram namazı saat kaçta kılınacak?

Eskişehir bayram namazı saati Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açıklandı. Bayram sevincini yaşayacak olan vatandaşlar 20 Temmuz sabahı camilerde saf tutacak. Vatandaşlar camilerde kovid-19 tedbirlerine dikkat ederek namazlarını kılacak. Eskişehir bayram namazı saat kaçta kılınacak? İşte Diyanet 2021 Eskişehir Kurban Bayramı namazı saati ve vakti!

Eskişehir bayram namazı saati belli oldu. Her yıl Diyanet İşleri Başkanlığı bayram namazı saatlerini yayımlıyor. Binlerce vatandaş 20 Temmuz Salı günü namaz kılmak için sabah saatlerinde camilerde yer alacak. Peki, Eskişehir bayram namazı saat kaçta kılınacak? Diyanet 2021 Eskişehir bayram namazı vaktine haberimizden ulaşabilirsiniz.

ESKİŞEHİR KURBAN BAYRAMI NAMAZI SAAT KAÇTA?

20 Temmuz Salı günü Eskişehir Kurban Bayramı namazı saati 06:20'de kılınacak.

DİĞER İLLERİN BAYRAM NAMAZI SAATLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

KURBAN NE ZAMANA KADAR KESİLİR?

Kurban kesim vakti, bayram namazı kılınan yerlerde bayram namazı kılındıktan sonra; bayram namazı kılınmayan yerlerde ise, fecirden (sabah namazı vakti girdikten) sonra başlar. Hanefîlere göre bayramın 3. günü akşamına kadar devam eder (Merğînânî, el-Hidâye, VII, 154). Bu süre içinde gece ve gündüz kurban kesilebilir. Ancak kurbanların gündüz kesilmesi daha uygundur. Şâfiîlere göre ise 4. günü gün batımına kadar kesilebilir (Şirbînî, Muğni'l-muhtâc, IV, 383; İbn Rüşd, Bidâye, I, 436).

TEŞRİK TEKBİRİ NEDİR?

Bayram günü okunan tekbîr'e "Teşrik Tekbîri" denir.

"Allahû Ekber, Allahû Ekber; lâ ilâhe İllAllahu v'Allâhu Ekber, Allâhu Ekber ve lillâhî-l-hamd."

Kurban Bayramı'nda, Arefe günü Sabah namazından başlamak üzere, Bayram'ın 4. günü İkindi namazına kadar (İkindi de dahil) her farz namazın sonunda bir defa Teşrik Tekbîri" okunması vâcib'dir.

Diyanet Kayseri Kurban Bayramı namazı 2021 saat kaçta? Kayseri bayram namazı vakti

Diyanet İzmir Kurban Bayramı namazı saat kaçta? İzmir bayram namazı vakti 2021 belli oldu mu?

Diyanet Samsun Kurban Bayramı saat kaçta kılınacak? Samsun Kurban Bayramı namazı vakti 2021!

Zonguldak bayram namazı saat kaçta kılınacak? Diyanet Zonguldak Kurban Bayramı namazı 2021 vakti ve saati!