Eski kocadan dolandırıcılık suçlaması! ''Babası değilmişim, nafakayı iade et''

''Çocuk benden değil, nafakayı geri ver'' İki çocuğu ile eski eşine aylık 6 bin TL nafaka ödeyen Y.K., biyolojik baba olmadığını öğrenince mahkemeye koştu.

NESLİHAN KESKİN

İstanbul'da 14 yıllık evli çift, 3 ay önce anlaşmalı boşandı. Y.K., 13 ve 7 yaşlarındaki iki oğlu için biner lira, karısına 4 bin TL aylık nafaka ödemeyi kabul etti. Evini de çocuklarıyla eşine bırakan adam, iddiaya göre şüphe üzerine DNA testi yaptırdığı küçük çocuğun babasının kendisi olmadığını öğrendi. Hamilelik dahil 8 yıl kandırıldığını öne süren Y.K. dava açtı, eşine ve küçük oğluna ödediği nafakanın iptalini istedi.

ÖNCEDEN DE BİLİYORDU

İhanete uğrayan adam, dilekçesinde "Eski eşim başkasının çocuğu ve kendisi için ekstra nafaka aldı, dairenin kendisinde kalmasını sağladı. İhaneti bilseydim anlaşmayı kabul etmezdim. Dairenin yarı bedeli olan 350 bin lira maddi tazminat da istiyorum" dedi. Davaya cevap veren C.S. adlı kadın ise suçlamayı reddetti, şu ifadeleri kullandı: "Y.K., çocuğun biyolojik babası olmadığını biliyordu. Asıl Y.K.'nın kendisi yakın çevresindeki birçok kadınla birlikte olarak beni aldattı. Bana da başka erkeklere karşı rahat davranmamı söyleyip 'Sen de yaparsan, ödeşiriz' demiştir. Davanın reddini istiyorum."