'Eşimi seviyordum çok pişmanım'

Adana’da ailesinin karşı çıkmasına rağmen, 2 yıl önce kaçıp kendisiyle evlenen 21 yaşındaki eşi Şehriban Elmas’ı döverek öldürdüğü öne sürülen 28 yaşındaki İzzet Elmas, tutuklanarak cezaevine gönderildi. ‘Katil koca’, emniyetteki ifadesinde ise, “Eşimin ailesi uyuşturucu ticareti yaptığı için onlarla görüşmesini istemiyordum. Haberim yokken ablasının evine gitmiş. Tartıştık. Bana; ‘Sen kim oluyorsun da bana karışıyorsun’ diye hakaret edince kendimi kaybettim ve tekme attım. Eşimi çok seviyordum. Öldürdüğüm için çok pişmanım” dedi.

1

SONER KAN / ADANA

Adana’da balıkçılık yapan 28 yaşındaki İzzet Elmas’a aşık olan ve ailesinin karşı çıkmasına rağmen, 2 yıl önce kaçarak evlenen 21 yaşındaki Şehriban Elmas, ‘koca şiddeti’nin kurbanı oldu. 6 aylık çocuğunun yanında eşini döverek öldürdüğü öne sürülen ‘katil koca’ ise, eşinin ailesinin uyuşturucu ticareti yaptığı için onlarla görüşmesini istemediğini söyledi. Elmas, “Bana; ‘Sen kim oluyorsun da bana karışıyorsun’ diye hakaret edince kendimi kaybedip tekme attım. Eşimi çok seviyordum. Öldürdüğüm için çok pişmanım” dedi. 

AİLESİ İSTEMEDİ KAÇIP EVLENDİ

Olay, 4 Aralık’ta merkez ilçe Yüreğir’e bağlı Yeşilbağlar Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre; yaklaşık 2 yıl önce İzmir’de yaşarken balıkçılık yapan İzzet Elmas’a aşık olan Şehriban Elmas, ailesinin karşı çıkmasına rağmen, kaçarak sevdiği adamla evlenip Adana’da yaşamaya başladı. Çiftin, bu evlilikten yaklaşık 6 ay önce ‘İsmail’ adını verdikleri bir bebekleri oldu. İzzet Elmas, bir süre sonra da çalışmak için İstanbul’a gitti. 

BİR AYLIK ‘YAKLAŞMAMA’ CEZASI

Kendisi gibi Adana’da yaşayan kız kardeşiyle görüşen, zaman zaman dışarıya gezmeye çıkan genç kadına, kayınbabası Keziban ve kayınbabası İsmail Elmas müdahale etti. Çıkan tartışma sonucu kendisini darp edip tehditlerde bulunan Keziban ve İsmail Elmas’tan şikayetçi olan Şehriban Elmas, kocasının anne ve babası hakkında da ‘bir aylık eve yaklaşmama cezası’ aldırdı. Ancak o ceza, geçtiğimiz kasım ayında sona erdi. 

BEBEĞİNİN ÖNÜNDE EŞİNİ DÖVDÜ

İzzet Elmas da İstanbul’dan Adana’ya döndü. Oğullarının evine gidip, durumu anlatan anne ve baba, ondan eşini uyarmasını istedi, sonrada evden ayrıldı. İşte her ne olduysa ondan sonra oldu. İzzet ve Şehriban Elmas çifti arasında tartışma yaşandı. Kısa sürede kavgaya dönüşen olayda öfkeli koca eşini, 6 aylık bebeğinin yanında darp etmeye başladı. Can havliyle kendini sokağa atan genç kadın, mahalle sakinlerince hastaneye kaldırılırken, ‘dayakçı koca’ da kaçtı. 

YAŞAM SAVAŞI BİR GÜN SÜRDÜ
Şehriban Elmas’ın hastanedeki yaşam savaşı ise, sadece bir gün sürdü. Elmas, gözyaşları arasında toprağa verilirken, kaynana Keziban kayınpeder İsmail Elmas ile birlikte oğulları İbrahim Elmas ve yeğenleri Nusret Elmas gözaltına alındı. Olaydan sonra kaçıp kayıplara karışan İzzet Elmas da saklandığı evde kıskıvrak yakalanarak gözaltına alındı. ‘Katil koca’ emniyetteki sorgusunda suçunu itiraf etti ve cinayetin tüm detaylarını anlattı. 

KENDİMİ KAYBEDİP TEKME ATTIM
Şehriban Elmas ile 4 yıl boyunca görüştükten sonra evlendiklerini, eşinin ailesine de 15 bin TL ‘başlık parası’ verdiğini anlatan İzzet Elmas, “Eşimin ailesi uyuşturucu ticareti yapıyordu. Bu yüzden onlarla görüşmesini istemedim. Haberim yokken ablasının evine gitmiş. Bu yüzden tartıştık. Bana; ‘Sen kim oluyorsun da bana karışıyorsun’ diye hakaretlerde bulundu. O an kendimi kaybedip, tekme attım. Eşimi çok seviyordum. Öldürdüğüm için çok pişmanım” dedi. 

SON ADRESİ CEZAEVİ OLDU
Emniyetteki sorgusunun ardından, polisin uzun namlulu silahlarla güvenlik önlemi aldığı Adli Tıp’a getirilen, İzzet Elmas, annesi Keziban, babası İsmail ve kardeşi İbrahim Elmas ile birlikte kuzeni Nusret Elmas, burada sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye çıkartılan zanlılardan İzzet Elmas tutuklanarak cezaevine gönderilirken, diğer 4 şüpheli de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.