'Eşimi FETÖ’cüler öldürdü'

Adana’da yaklaşık 2 ay önce trafik kazasında polis olan 15 yıllık eşini kaybeden Asiye Un’dan şok iddialar.

SONER KAN - ADANA

Adana’da ‘Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonlarda gözaltına alınıp, tutuklanan şahısların teknik incelemesini yapan, 44 yaşındaki polis memuru Hakkı Un, yaklaşık 2 ay önce trafik kazasında hayatını kaybetti. Ancak eşi Asiye Un, kocasının öldürüldüğünü öne sürdü. Eşinin tehdit edildiğini, ancak korkmamaları için bunu kendilerine söylemediğini anlatan Un, “Tek isteğim; eşimin ‘şehit’ sayılması” diye gözyaşı döktü.

 
ÖLÜME TERK EDİP KAÇTI
14 Ağustos’ta meydana gelen olayda; Adana Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki ‘Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde görev yapan 19 yıllık polis memuru Hakkı Un, Çatalan Köprüsü’nde arıza yapan otomobilini kontrol ederken, yoldan hızla gelen bir başka aracın kendisine çarpmasıyla ağır yaralandı ve hastanede hayatını kaybetti. Kazaya neden olan sürücü ise, olayın ardından kaçıp kayıplara karıştı, ancak polis zanlıyı otomobilindeki kırık farından yakaladı.
 
2 AYDIR ACISI HİÇ DİNMEDİ
Polisin titiz çalışması sonucu sadece 2 gün gibi kısa bir sürede yakalanan Nezir Gültekin, emniyetteki sorgusunun ardından sevk edildiği adliyede nöbetçi mahkemece tutuklandı. Gültekin hakkında da 11. Asliye Ceza Mahkemesi’nde 6 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Eşinin ölümüyle 2 çocuğuyla birlikte ortada kalan Asiye Un’un gözyaşları ise hiç dinmedi. 15 yıllık hayat arkadaşını kaybeden Un, söz konusu kazayla ilgili olarak çarpıcı bir iddiayı gündeme taşıdı. 
 
BİZİ SIK SIK UYARIYORDU
Eşinin, 15 Temmuz’daki ‘kanlı darbe girişimi’nin ardından yürütülen soruşturmalar kapsamında gözaltına alınan ve tutuklanan kişilerle ilgili teknik inceleme yaptığını anlatan Un, “Daha önce bize hiç; ‘Kapıyı kimseye açmayın. Tanımadığınız kişileri eve almayın’ demeyen eşim, 15 Temmuz’dan sonra bizi sık sık uyarmaya başlamıştı. Artık beni işe bırakıyor, işten geri alıp eve götürüyordu. Bize açık açık tehdit edildiğini söylemedi. Tedirgin olup da korkmayalım diye bizden gizledi sanırım” ifadesini kullandı.
 
EŞİM ‘ŞEHİT’ SAYILSIN
Asiye Un, “Eşim, sürekli bizi korumaya çalışıyordu. Ben bu nedenle de kocamın kaza sonucu öldüğüne inanmıyorum onun öldürüldüğüne inanıyorum” yorumunu yaptı. Un, bu iddiasını kasım ayında görülecek olan mahkeme salonunda da dile getireceğini belirterek, kimseden para pul istemediği gibi çocuklarına iş talebinde de bulunmadığını vurguladı. Gözü yaşlı kadın, “Benim tek bir isteğim var. O da eşimin ‘şehit’ sayılması. O polis memuru olduğu için o gururu ben de çocuklarımda yaşamalı. Vatan sağ olsun ama eşimi şehit saysınlar” dedi.
 
HASTANE HASTANE GEZİP KAÇMIŞ
Un, açıklamasını da şöyle sürdürdü; “Ben önce; ‘Kaza olabilir’ diye düşündüm. Ama sonra çarpan şahıs gelip özür bile dilemedi. O kaçmayı denedi. Ben de şikayetçi oldum. Mahkemede zanlıya; 'Vicdanın hiç sızlamadı mı niye gelip özür dilemedin' diye sordum. O da bana; ‘Kaza günü bütün hastaneleri dolaştım çarptığım kişi öldü mü diye, en sonunda size Balcalı Hastanesi'nde gördüm. Çok perişan haldeydiniz korktum’ yanıtını verdi. Eşimin durumunu öğrenmek için hastane hastane gezip, sonra da kaçmış
 
EN AĞIR CEZAYI ALMALI
Kazadan sonra zanlının yakalanmamak için gidip başka bir araca çarptığını hatırlatan Un, “Zanlı, yakalandığında; ‘Ben bu araca çarptım, kaza yaptım’ demek için gidip başka bir otomobili de çarpmış. Yani kafasında hiç teslim olmak yok. Orada bir can gitmiş zanlının yaptıklarına bak. Bu nedenle ben şikayetçiyim ve ceza almasına istiyorum” diye gözyaşı döktü. Öte yandan, yetkililer polis memurunun istirahatlı olduğu gün trafik kazası sonucu hayatını kaybettiği için şehit sayılamayacağını, ancak 19 yıllık polis memuru olduğu için ailesine emekli maaşı bağlanacağı ve hak ettiği kadar tazminat ödeneceğini belirtti.