Erzurum'daki cinayeti araştırıyor! Rus avukat adalet peşinde

Erzurum'da Suriyeli sevgilisi tarafından öldürülen Rus kadının avukat arkadaşı Varya Mihaylova, her duruşmaya katılıyor. Mihaylova, “Anastasia için adalet istiyoruz” dedi.

Ukrayna-Rusya Savaşı'ndan sonra Erzurum'a yerleşen Rusya vatandaşı Anastasia Emelianova (33), 8 ay önce sosyal medyadan Suriye uyruklu Mohammad Nizar Arnabeh (30) ile tanıştı. Arkadaşlıkları ilerleyen ikili, geçen yıl 20 Eylül'de tartıştı; Arnabeh, Emelianova'ı evinde öldürdü. Arnabeh tutuklandı, genç kadının cenazesi uçakla ülkesine gönderildi.

HER DURUŞMAYA KATILIYOR

Arnabeh hakkında 'kasten öldürme' iddiasıyla açılan davayı; Anastasia Emelianova'nın avukat arkadaşı Varya Mihaylova yakından takip ediyor. Yüksek lisans derecesinde birlikte çalıştıklarını ve birlikte hukuk savunması ve aktivizmle uğraştıklarını anlatan Mihaylova, Emelianova ile en çok konuştukları konulardan birinin aile içi şiddet ve genel olarak cinsiyete dayalı şiddet ve kadına yönelik şiddet olduğunu belirterek şunları söyledi:

'ONUN İÇİN BURADAYIM'

"En çok istediğimiz şey, mahkemenin Anastasia'nın başına gelenlerle ilgili gerçeği ortaya çıkarmak için mümkün olan her şeyi yapmamız. O adalete, hakikate ve iyiliğe olan tutkusunu, yaptığı her şeye uygulayan bir insandı. Tüm duruşmalara katılmaya çalışıyorum. Süreci kendi gözlerimle görmek ve başkalarına anlatmak için bu sefer de Çek Cumhuriyeti'nden geldim."

17 Şubat'ta yapılan ilk duruşmanın ardından ikinci duruşmaya da katılan Mihaylova, Emelianova ile 2013'te St. Petersburg'daki üniversitede tanıştıklarını söyledi.