Kanal D'nin sevilen gündüz kuşağı programlarından Gelinim Mutfakta'da bugün yeni hafta başlıyor. Bugün yeni yarışmacının katıldığı programda gelinler günün yemeğini en iyi ve en lezzetli şekilde yapmak için yarışacak ve kayınvalidelerden yüksek puan alabilmek için kapışacak. Bugün Gelinim Mutfakta'da Erzurum soğan dolması yapılacak. İzleyicilerin ilgisini çeken Erzurum soğan dolması tarifi ve malzemelerine haberimizden ulaşabilirsiniz...
ERZURUM SOĞAN DOLMASI MALZEMELERİ
5-6 adet iri kuru soğan
Yarım kg. orta yağlı kıyma
1 çay bardağı pirinç
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı reyhan
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
ERZURUM SOĞAN DOLMASI NASIL YAPILIR?
Soğanların bir tanesi ayrılır. Diğer soğanların başları kesilir ve dış kabukları soyulur. Bir yanından dikey olarak yarıya kadar kesilir. Arası açılmadan tuzlanır. Tencereye az su konularak kısık ateşte, soğanlar kesilen yerden ayrılıncaya kadar haşlanır. Haşlanan soğanlar alınarak her katı yırtılmadan yaprak yaprak ayrılır. Diğer soğan yemeklik küçük küçük doğranır, bir kaba alınır.
Pirinç, kıyma, salça, tereyağı, reyhan, karabiber ve tuz bir çay bardağı su ile birlikte karıştırılarak dolma içi hazırlanır. Hazırlanan içten, soğanın büyük yapraklarının içine konularak sarılır. Tencereye dizilir. Çok az su konularak kısık ateşte suyunu çekip içindeki yağı salıncaya kadar pişirilir.