Engelli kıza tecavüz davasında tutuklama yok İğrençlik serbest kaldı

Zihinsel engelli kız, uyuşturucuyla bayıltıldı, cinsel saldırıya uğrayıp uygunsuz görüntüleri sosyal medyada yayınlandı. 3 sanığın tutuksuz yargılanmasına hükmedilince mağdur kız ve ailesi bir kez daha yıkıldı.

DHA

Manisa Salihli'de 4 Kasım 2020'de iddiaya göre Uğur Ö., evine götürdüğü yüzde 50 zihinsel engelli E.E. adlı kıza uyuşturucu madde içerikli nargileden içirdi. Baygın haldeki E.E.'ye tecavüz eden Uğur Ö., uygunsuz görüntülerini çekip sosyal medyadan yayınladı. Görüntüleri eline geçiren İlkay E. ile kızın akrabası Muhammet A. da şantaj yaparak, E.E.'ye cinsel saldırıda bulundu. E.E.'nin yaşadıklarını anlattığı babası Celal A., polise giderek şikayetçi oldu.

İKİNCİ KEZ TAHLİYE

Şehir eşkıyaları gözaltına alındı. Uğur Ö., savcılık ifadesinin ardından serbest kaldı. Mahkemeye sevk edilen Muhammet A. ve İlkay E. de adli kontrolle serbest bırakıldı. Haklarında 25'er yıla kadar hapis istemiyle dava açılan 3 sanıktan Muhammet A. ilk duruşmada tutuklandı, ikinci duruşma ise yeniden serbest bırakıldı.

Zanlıların serbest kaldığını öğrenince intihar girişiminde bulunan E.E.'nin tedavisi sürüyor.

DAHA BAŞKA NE YAPMALARI LAZIM!

Kızı E.E. ile Denizli'ye yerleşen Celal E., sanıkların serbest kalmasına isyan etti: "Engelli kızımı tuzağa düşürüp hayatını kararttılar. Baba olarak yıkıldım. Bu kişilerin tutuklanması için başka ne yapmaları lazım. Kızım karşısına çıkacaklar diye korkuyor, uyuyamıyor."