En başarılı belediye: Sultangazi

İstanbul'un 39 gün boyunca 39 ilçesinde yapılan ''en başarılı belediye'' memnuniyet araştırması sonuçlandı. Sultangazi, İstanbullu vatandaşlar tarafından en başarılı belediye seçildi.

İstanbul'un yeni ilçelerinden biri olan Sultangazi, İstanbullu vatandaşlar tarafından en başarılı belediye seçildi. Yapılan ankette vatandaşlara çeşitli sorular soruldu. Anket sonuçlarına göre en başarılı belediye Sultangazi ilçesi oldu.

1 Ekim sabahı İstanbul'un yerel yönetim performansını tutmak üzere yola çıktık. İstanbul'un sokaklarını gezdik, vatandaşın nabzını tuttuk. Her günümüzü İstanbul'un bir ilçesine ayırarak, 39 ilçenin hepsini dolaşıp insanlara mikrofonumuzu uzattık, görüşlerini aldık, en başarılı belediye hangisi, en iyi hizmet veren belediye hangisi, vatandaş hangi belediye başkanından daha memnum araştırdık, insanlar belediye başkanlarını tanıyor mu merak ettik ve sizin için araştırdık. İşte 39 günlük serüvenimizden 39 ilçemizden elde ettiğimiz sonuçlar;

 
TÜRKİYE VATANDAŞININ MİSAFİRPERVERLİĞİNİ GÖRDÜK
 
Yaptığımız çalışma, yaş, cinsiyet, eğitim durumu, mahalle, semt seçimleri tamamen tesadüfi olup insanlarla yüz yüze yapılan diyaloglar sonucu ortaya çıkmıştır.
İstanbul'un Kartal Belediyesi'nden çalışma için çıktığımız yolu, Arnavutköy Belediye sınırları içerisinde dün itibari ile sonlandırdık. Binlerce vatandaşımıza mikrofon uzattık, pek çoğu ile çay içtik, bazı esnaflarımızla yemek yedik. Bizi misafir etmek için evine davet etmek isteyen de çok oldu. Yaptığımız çalışma sonrası Türkiye vatandaşının misafirperverliğini bir kez daha görmüş olduk.


 
YENİ İLÇE SULTANGAZİ'NİN HIZLI YÜKSELİŞİ
 
Yaptığımız anket çalışmasının sonucuna gelecek olursak on binden fazla insanla konuştuğumuz Türkiye'nin mega şehri İstanbul'da çarpıcı sonuçlara ulaştık. İstanbul'un yeni ilçelerinden Sultangazi Belediyesi yeni bir belediye olmasına karşın gerek çalışmalarıyla, gerek alt yapısıyla, gerek hizmetleriyle, gerek belediye başkanları ile vatandaşların gönlünde taht kurmayı başarmış.
İnsanlardan aldığımız frekansa göre İstanbul'da en başarılı belediye Sultangazi diyebiliriz. Pek çok park ve açık alanlarda ücretsiz internet hizmeti veren Sultangazi Belediyesi, bu hizmeti ile bilgisayar başından kalkmayan çocukları da park alanlarına çekerek sosyal faaliyetler içine teşvik etmeyi başarmış, anne babaların da takdirini kazanmış.

BAYANLAR VE GENÇLER DAHA ÖNDE
 
Yüz yüze konuştuğumuz insanların büyük bir kısmını oluşturan bayanlar, özellikle Sultangazi Belediyesi'nin hanımlara yönelik çalışmalarını çok beğeniyor, 'Kadının olduğu yerde başarı kaçınılmaz olur' diyor. Esnaflarla yaptığımız diyaloglarda da Belediye Başkanı Cahit Altunay'ın kendilerini sık sık ziyaret ettiğini, hal hatırlarını sorduğunu vatandaşın sorunları ile bizzat ilgilendiğini duyduk. Gençlerle yaptığımız sohbetler de bir o kadar keyifliydi. Zamanımızın büyük bir kısmını geleceğimiz olan gençlere ayırdık zaten bu yüzden. İsmini açıklamamızı istemeyen bir ilçe sakini gence 'Belediye Başkanınızı tanıyor musunuz' diye sorduk, aldığımız 'Belediye Başkanımız bizimle de çok ilgilenir, özellikle düğünlerimize, çalışmalarımıza sosyal çalışmalarımıza katılır, inceler, birçoğuna destek olur. Bir dahaki seçimde oyumuz yine onundur. Kendisi en başarılı belediye başkanı diyebiliriz' cevabı bizi çok mutlu etti. 


ANKET SONUCU: EN BAŞARILI BELEDİYE SULTANGAZİ
 

Her ilçesinin güzelliklerde dolu İstanbul'umuzdaki çalışmamız dün itibari ile sona erdi. Yaptığımız diyalogları, tuttuğumuz notları tek tek sabaha kadar inceledik, sonuçları yüzdelerle sizlere sunmak istedik ancak, işin içinden çıkamayınca sonucu böyle haber vermek istedik. Evet, 39 günlük İstanbul seferimizden çıkan sonuç, 'En Başarılı Belediye Sultangazi Belediyesi' oldu. (Kaynak: sondakikahaber)

İstanbul'un belediyeleri

Türkiye'nin en kalabalık şehri olan ne nüfusunun 15 milyona yaklaştığı tahmin edilen İstanbul'da 39 ilçe dolayısıyla da 39 tane belediye vardır. Bunların 13 tanesi CHP'nin, 26 tanesi ise AK Parti'nin kazandığı belediyelerdir. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da AK Parti'lidir. En son yapılan yerel seçimler 2014 tarihinde yapılmıştır.

Adalar - Arnavutköy - Avcılar - Bağcılar  - Bahçelievler - Bahçeşehir - Bakırköy - Bayrampaşa - Beşiktaş - Beykoz - Beylikdüzü - Beyoğlu - Büyükçekmece - Çatalca - Çekmeköy - Eminönü - Esenler - Esenyurt - Eyüp - Fatih  -Gaziosmanpaşa - Güngören  - Kadıköy - Kağıthane - Kartal - Küçükçekmece - Maltepe - Pendik - Sancaktepe - Sarıyer 
Silivri  - Sultanbeyli - Sultangazi - Şile - Şişli - Tuzla - Ümraniye - Üsküdar - Zeytinburnu

İstanbul hakkında

Avrupa ve Asya yakasını birbirine bağlayan İstanbul dünyanın en eski yerleşim birimlerinden biridir. Önce Roma imparatorluğu, sonrasında Bizans ve Latin imparatorluğu son olarak da 1453 yılında Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u fethesiyle Müslüman Türklerin kontrolüne geçmiştir.  İstanbul nüfusu bakımından dünyanın en kalabalık şehirlerinden biridir ve birçok ülkenin toplam nüfusundan daha kalabalıktır.
İstanbul, ekonomisi ve turizmi açısından da dünyanın en önemli şehirleri arasında yer alıyor