Empanadas tarifi, Gelinim Mutfakta yer alan yemeklerden biri oldu. Bir tür Meksika böreği olarak bilinen Empanadas gelinler tarafından belirtilen süre içinde yapılıp kayınvalidelerin ve Seda Sayan'ın damak tadımına bırakılıyor. Programda her gün farklı bir tarif ön plana çıkıyor. Peki, Gelinim Mutfakta Empanadas (Meksika böreği) nasıl yapılır, malzemeleri neler?
İç harcı için:
1 adet kuru soğan
10 dal maydanoz
200 gram az yağlı kıyma
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
1 adet kırmızı dolmalık biber
2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
Üzeri için:
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı su
GELİNİM MUTFAKTA EMPANADAS (MEKSİKA BÖREĞİ) TARİFİ
Yumurta, sirke ve suyu bir kasede çırpmakla başlayın.
Başka bir kabın içinde unu, tuzu ve tereyağını karıştırın. İki karışımı bir kapta yoğurmaya başlayın.
Yoğurduğunuz hamuru dinlenmesi için 40 dakika bekletin.
Bu arada iç harcını yapmaya başlayın.
Harç malzemelerini bir tavada güzelce kavurun.
Dinlenen hamuru avuç içi büyüklüğünde bezelere bölün.
Bezeleri unla açarak iç harcını yerleştirin ve ağızlarını kapatın.
Bu sırada yumurta ve suyu bir kapta karıştırarak hazırladığınız bezelerin üzerine sürün.
Börekleri tepsiye dizin.
180 derecelik fırında 30 dakika kadar, üstleri kızarana kadar pişirin.
Sıcak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Empanadas böreğinin iç harcında dilediğiniz değişikliği yapabilirsiniz. Börekleri istediğiniz boyut ve şekillerde hazırlayabilirsiniz.