Emlak vurguncusu hasta depremzedeye acımadı

Ankara'ya göç etmek zorunda kalan depremzedeler, sahte kiralık ev ilanı veren 3 dolandırıcının tuzağına düştü. Kanser hastası Yeliz Güzel, tedavisi aksamasın diye geldiği şehirde hem parasından oldu hem sokakta kaldı.

İHA

Ankara Etimesgut'ta emlakçılık işiyle uğraşan Koray K. Berk K. ve Ali İhsan K., dijital gayrimenkul sitelerinde sahte kiralık ev ilanları yayımladı. Kahramanmaraş depremlerinde Malatya'daki evleri hasar görünce Ankara'ya taşınmayı düşünen kanser hastası Yeliz Güzel'le ailesi, ilanlardan ev aramaya başladı.

KİRA KOMİSYONU BİLE ALDILAR

Bir buçuk senedir göğüs kanseriyle mücadele eden genç kadın, 3 şüpheliden biriyle irtibata geçti. Sahte ilanlardaki evler için istenen kira, depozito ve komisyon ücretlerini verilen banka hesabına havale olarak gönderen Güzel Ailesi, Ankara geldiklerinde kandırıldıklarını anladı; polis başvurdu.

AYNI YÖNTEMLE 4 AYRI VURGUN

Eşkalleri siber polis ekiplerince belirlenen zanlıların, 2'si Malatya'da olmak üzere 4 aileyi 55 bin TL dolandırdığı saptandı. Gözaltına alınan 3 fırsatçının ev ve işyerlerindeki aramalarda 2 pompalı tüfek ele geçirildi.

TEMİZLETTİĞİNİ BİLE SÖYLEDİ

İki çocuğu, eşi, kayınpederi ve kayınvalidesiyle ortada Yeliz Güzel, şöyle konuştu: "Tedavimden dolayı ve güvenlik açısından Ankara'yı tercih ettik, internette bir ev bulduk. Emlakçı para istedi, biz de attık. Geldiğimiz güne kadar emlakçıyla irtibattaydık. Evi temizlettiğini belirtti. Ankara'ya geldiğimizde, ev sahibine ulaşamadığını, anahtarın kendinde olmadığını söyledi. Daha sonra telefonlarımızı açmadı."

KANSER OLDUĞUMDA BU KADAR ÜZÜLMEMİŞTİM

Sahtekar emlakçılara 30 bin lira kaptırdığını söyleyen kanser hastası Yeliz Güzel, "Tedavimden dolayı ev tutmamız lazımdı. Yaklaşık 1.5 yıldır göğüs kanseri ile mücadele ediyorum. Depremden korkmuştum, kanser olduğumda emlakçının dolandırdığı kadar üzülmemiştim. İnsanlık ölmüş" dedi.