Memura kurban bayramı ikramiyesi var mı? Emekliye son dakika zam açıklaması geldi

Bayramda memur ve memur emeklilerini ikramiye bekliyor. Memura ve memur emeklisine bayramlarda ikramiye verilmesi için karar bugün çıkacak. İkramiye hayata geçerse, SSK-Bağ-Kur emeklileri de yararlanacak. Türkiye genelinde bulunan toplamda 5.1 milyon memur ve memur emeklisine Kurban Bayramı öncesi müjdeli haber gelmiş olacak. Bu arada bayram nedeniyle maaşlarını erken alacak olan memur emeklileri, ikramiye ve zam için de toplu sözleşmeye kilitlendi. Memur-Sen, memurlar ve memur emeklileri için bin 915 lira bayram ikramiyesinde ısrarcı. Bu arada memur emeklilerinin, bayram nedeniyle maaşlarını erken alması söz konusu.

Emeklilerin ve memurların alacakları zam oranlarıyla bayram ikramiyeleri için karar pazartesi günü açıklanacak. Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinin yarın bitmesi bekleniyor. Emeklilerin ve memurların alacağı 4 ayrı zam oranı ile bayram ikramiyesi başta olmak üzere diğer sosyal haklarla ilgili kararın yarın açıklanması bekleniyor. Ağustos ayının başından itibaren sürdürülen Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinin yarın tamamlanması bekleniyor. Toplu sözleşmelerde memur ve memur emeklilerinin durumu görüşülürken özellikle bayram ikramiyesi kararının tüm emeklileri kapsaması da gündemde. Bu yıl Kurban Bayramı 1-4 Eylül tarihlerine denk geliyor. Bu yıl Kurban Bayramı 1-4 Eylül tarihlerine denk geliyor. Memur emeklileri de maaşlarını ayın 1'i ile 5'i arasında alıyor. Maaş günleri bayrama denk gelen emekliler, paralarını bayram öncesi cebine koyacak.Memur emeklileri de maaşlarını ayın 1'i ile 5'i arasında alıyor. Maaş günleri bayrama denk gelen emekliler, paralarını bayram öncesi cebine koyacak.

EMEKLİYE MEMURA KURBAN BAYRAMI İKRAMİYESİ VAR MI?

Memurlar ve memur emeklileri toplu sözleşme görüşmelerine kilitlendi. Hükümetin yarın ileteceği 2018 ve 2019 yılları için zam teklifi heyecanla beklenirken, bayram ikramiyesi konusunda çıkacak karar da merak ediliyor. Hem Memur-Sen'in hem de Türkiye Kamu-Sen'in talepleri arasında yer alan ikramiye hayata geçerse, toplam 5.1 milyon kamu görevlisi ve memur emeklisine Kurban Bayramı öncesinde önemli bir müjde gelmiş olacak. Takvim'in haberine göre, Memur- Sen'in Ramazan ve Kurban bayramlarında ödenmesini istediği ikramiye tutarı da bin 915 lira. Konfederasyon, toplu sözleşme görüşmelerinde, ikramiye ödemesinde ısrarlı bir tutum sergiliyor. Bu arada memur emeklilerinin, bayram nedeniyle maaşlarını erken alması söz konusu. Bu yıl Kurban Bayramı 1-4 Eylül tarihlerine denk geliyor. Memur emeklileri de maaşlarını ayın 1'i ile 5'i arasında alıyor. Maaş günleri bayrama denk gelen emekliler, paralarını bayram öncesi cebine koyacak.

SSK VE BAĞKUR DA VAR 

Türkiye emekliler Derneği'nden (TÜED), "İkramiye memur emeklilerinden başlayıp, işçi ve Bağ- Kur emeklilerine de yansıtılsın. Yılda 2 defa bayramlarda 1 maaş ikramiye verilmesi uygun olur' açıklaması yapıldı.

TÜED'in hukuk danışmanı Cafer Turan Yazıcıoğlu, "Dernek olarak sendikalarımızın arkasındayız. Kamuoyunda büyük bir beklenti oluştu. Hükümetimizin olumlu yaklaşacağı inancındayız. Beklentimiz, ikramiyenin önce memur emeklileriyle başlayıp işçi ve Bağ- Kur emeklilerine de yansıtılması. Bir kararnameyle bu düzenleme yapılabilir" diye konuştu.

Memur-Sen'in 2 yıl önce gerçekleştirilen toplu sözleşmede memur emeklileri için talep ettiği promosyon, tüm emekliler için hayata geçirilmişti. Eğer bayram ikramiyesi kabul görürse, uygulamanın SSK ve Bağ- Kur emeklileri için de genişletilmesine kesin gözüyle bakılıyor.

İKİ YILLIK ORAN AÇIKLANACAK 

Toplu sözleşme görüşmelerinin tamamlanması ile birlikte memurların ve memur emeklilerinin 2018 ile 2019 yıllarında alacakları 4 ayrı zam oranı da açıklanmış olacak.

Sendikalar bu yönde taleplerini masaya getirirken kamu tarafı da teklifini açıklamıştı. Ancak bu oranların pazarlıklar ile değişmesi bekleniyor.

Emekli maaşları bayramdan önce yatacak

Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yapan Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, emekli maaşlarının bayramdan önce ödeneceğini duyurdu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, emekli maaşlarının bayramdan önce hesaplara yatacağını açıkladı.