EKYS sonuçları açıklandı! Müdür Yardımcılığı (EKYS) sınav sonuçları sorgulama 2019

“EKYS sonuçları açıklandı mı?” sorusu araştırılıyor. Müdür Yardımlığı sınavı 2019 yılında 21 Nisan tarihinde yapıldı. Sınavda genel yetenek ve genel kültürden yüzde 35, Atatürk ilkeleri ve inkılap tarihinden yüzde 10, değerler eğitiminden yüzde 5, eğitim ve öğretimde etikten yüzde 5, eğitim bilimlerinden yüzde 35, mevzuattan yüzde 10 soru soruldu. Sınav sonuçları, ÖSYM’nin internet sayfasından duyuruldu, adayların adresine ayrıca sınav sonuç belgesi gönderilmeyecektir.

1

EKYS sınav sonuçları ile ilgili ÖSYM son dakika açıklaması araştırılıyor. EKS sınav sonuçları açıklandı mı? Müdür Yardımcılığı sınavı 2019 yılında 21 Nisan tarihinde yapıldı. Sınava giren adaylar heyecanla sonuç açıklamasını beklemeye başladılar.  ÖSYM sonuçların açıklanacağı tarihi yayınladığı kılavuz ile duyurdu. Sınav sonuçları, ÖSYM’nin internet sayfasından duyurulacak, adayların adresine ayrıca sınav sonuç belgesi gönderilmeyecektir.  Adaylar sınav sonuçlarını, ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile görebilecekler. Müdür Yardımcılığı sonuçları sorgulama ekranı haberimizde sizlerle.

EKYS SONUÇLARI SORGULAMA

EKYS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM tarafından uygulanan MEB EKYS sınavı sonuçları 16 Mayıs 2019 tarihinde açıklandı.

EKYS SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

Sınav sonuçları, ÖSYM’nin internet sayfasından duyurulacak, adayların adresine ayrıca sınav sonuç belgesi gönderilmeyecektir. Adaylar sınav sonuçlarını, ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile öğrenebilecektir.

İnternet sayfasında ilân edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir. Sınav sonucunun incelenmesini isteyen adaylar, sonuçların ÖSYM tarafından elektronik ortamda açıklanmasından itibaren en geç 10 gün içinde ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan “Adaylar Tarafından Dilekçe Gönderilmesi ve İşlem Ücretleri” konulu duyuru doğrultusunda Genel Amaçlı Dilekçe örneğini kullanarak ÖSYM’ye başvuracaktır. Sınav sorularına ilişkin itirazlar ise, sınav tarihinden itibaren 3 iş günü içerisinde aynı şekilde yapılacaktır (Yapılacak her türlü itiraz, adayın dava açabilme hakkı için geçerli 10 günlük dava açma süresini durdurmayacaktır.). Bu adayların, inceleme masrafları karşılığı ÖSYM'nin T.C. Ziraat Bankası Ankara Kamu Girişimci Şubesi 6028011-5229 (IBAN NO: TR 390001002533060280115229) hesabına gerekli ücreti yatırdıklarını gösteren dekontunu dilekçelerine eklemeleri gerekir. 

Dilekçe ÖSYM Sınav Hizmetleri Daire Başkanlığı 06800 Bilkent/Ankara adresine ulaştırılacaktır. ÖSYM, süresi içinde yapılan itirazları inceleyecek, sonuçlarını adaylara ve gerektiğinde ilgili kuruma 10 gün içerisinde posta ile bildirecektir. Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar ile üzerinde adayın T.C. Kimlik Numarası, adresi, evrak referans numarası vb. bilgiler yazılı olmayan, imzalanmamış  dilekçeler işleme alınmayacak ve cevaplandırılmayacaktır. Süre hesabında ÖSYM Genel Evrak kaydına giriş tarihi esas alınacaktır.

ÖSYM’de bulunan her türlü sınav evrakının aslı veya sureti, yargı organlarının aksi kararları olmadıkça, aday dâhil hiçbir kişi ya da kuruma gösterilmeyecek ve verilmeyecektir. Ancak, “Adaylar Tarafından Dilekçe Gönderilmesi ve İşlem Ücretleri” duyurusu doğrultusunda adaylar, sınavda kullanmış oldukları kendi sınav evrakını ÖSYM’de (Ankara’da) inceleyebilecektir.