Ehliyetsiz sürücü değil, maktul suçlu!

Ölümlü kazada scooter'lı Ezgi ağır kusurlu! Ehliyetsiz sürücü daha masummuş. İki öğrenciye çarparak birinin ölümüne neden olan ehliyetsiz sürücü Osman S. hakkında iddianame hazırlandı. Zanlının ‘tali kusurlu' olduğu savunulurken, canından olan Ezgi ise scooter kullandığı için ‘asli kusurlu' bulundu.

Gaziantep'te 12 Nisan'da scooter'la yolun karşısına geçmeye çalışan lise son sınıf öğrencilerine çarpıp Ezgi Alya Yiğit'in (17) ölümüne, Şimal Toprak'ın (17) da yaralanmasına neden olan ehliyetsiz otomobil sürücüsü Osman S. (17) hakkında iddianame hazırlandı. İddianamedeki kaza tespit tutanağında, ehliyetsiz sürücünün kavşak ve yaya geçidinin bulunduğu bölgelerde hızını yavaşlatmadığı için 'tali' kusurlu olduğu belirtildi.

Ölen scooter sürücüsü Ezgi'nin ise 'trafik ışıklı işaret cihazı ve levhası bulunmayan kavşaklardan bölünmüş yola çıkan sürücülerin bu yoldan geçen araçlara ilk geçiş hakkını vermemek' kuralını ihlal etmesinden dolayı 'asli' kusurlu olduğuna değinildi. Bilirkişi raporunda da otomobil sürücüsünün kazada ihlal ve ihmali olduğu, scooter sürücüsünün ise ağır ihmal ve ihlalde bulunduğu kaydedildi.