Ehliyet sınavı yapıldı! İşte yorumlar

Ehliyet sınavının gerçekleşmesinin ardından sonuçlar için heyecanlı bekleyiş başlıyor. Adaylar heyecanla kaç puan aldıklarını öğrenmek istiyorlar. Sonuçlar açıklanmadan önce de sınav yorumlarına bakarak kaç puan aldıklarını hesaplama çalışıyorlar.

Sürücü belgesi almak isteyenler Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen ehliyet sınavlarına giriyorlar. Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınavı senede beş defa düzenleniyor. Milli Eğitim Bakanlığı sınav takviminde sınav tarihlerini açıklıyor. 2018 yılında ilk sınav 10 Şubat’ta, ikinci sınav 21 Nisan’da yapıldı. Ehliyet sınavlar 14.00’da başlıyor. Adaylar belirtilen süre aralığında soruları yanıtlamaya çalışıyorlar.

EHLİYET SINAV YORUMLARI

Sultan: Annem ehliyet sınavindan 70 ustu alirim dedi.Ayni yaslardaki arkadasi ben 100 bekliyorum diyo."Neden ellerin anneleri 100 alirken sen 70 ustu aliyosun senin onlardan neyin eksik" dedim.16 yıllik eğitim hayatimın öcünü ALDIM

Gülderen Ateş: Ehliyet sinavinda okudugunu anlama testi yaptilar biktim bu sosyal deneylerden

Esra Tüzel: Ehliyet sınavında yardımlaşan teyzeler siz kralsınız

En son yapılan sınavın yorumları aşağıda yer alıyor.

BUSE: Ehliyet sınavı kolay diyen arkadaşlarım sizin yüzünüzden azıcık çalıştım şimdi bi hafta boyunca kaldım mı geçtim mi korkusuyla nasıl yaşıycam ben

Nuray: Ehliyet sınavından geliyorum bu sefer geçtim galiba

Ervâ: Yemin ediyorum ehliyet sınavına bile kendi aracıyla gelen tek milletiz.

Ahmet: Ehliyet sınavından kaldım arkadaşlar size araba yok

HAKAN: Ehliyet sınavı sen büyüksün

Farah: Ehliyet sınavından kalmayı nasıl beceriyorsunuz? Hayır yani ikinci defa da beceremediysen alma o ehliyeti. Ne bok yemeye trafiğe çıkacaksınız anlamadım.

Emrullah bey: Ehliyet sinavim çok kolaydi vee insAllah gecicem

İÇTEN YANMALI MOTORLARDA HANGİ YAKIT KULLANILIR?

Otomobillerin motoru içten yanmalı motorlardır. Nedir peki bu içten yanmalı motorlar? Bu sorunun cevabını vermeden önce dıştan yanmalı motor nedir onu anlatayım size.

İçten yanmalı motorlar icat edilmeden önce buhar makineleri vardı. Sanayinin ve ulaşımın pek çok yerinde bu makinler kullanıyordu. Mesela, pek çoğunuz filmlerde görmüştür buharlı lokomotifleri ve buharlı gemileri. Bu buharlı makinelerin çalışması için sudan elde edilen buhara ihtiyaç duyuluyordu. Suyu buhara dönüştürmek içinse odun, kömür veya petrol gibi yakıtlar kullanılıyordu. Yakıt motorun dışında bulunan başka bir ortamda yanıyordu. Bu yüzden buhar makinelerine dıştan yanmalı motorlar denmektedir.

Şimdi gelelim içten yanmalı motorlara: Bu tip motorlarda kullanılan yakıt (genellikle benzin ve mazot) motor içinde yanma evrimini gerçekleştirmektedir. Bu yüzden bu tip motorlara içten yanmalı motorlar denir. Yakıtın yanması patlama şeklinde olduğu için aynı zamanda patlamalı motorlarda denmektedir.

İster içten yanmalı, ister dıştan yanmalı olsun her iki motorda yakıt kullanılır ve bu yakıtın yanmasıyla ortaya çıkan enerji harekete dönüştürülür.