En az lise mezunu sınavsız PÖH alımını bekleyen adaylara müjdeli haber

Yeni dönem polis özel harekat alımı ile ilgili flaş iddia: Yüz binlerce erkek ve bayan adayın beklediği PÖH alımı için yakın zamanda çıkacak KHK'da bir madde yer alması ve binlerce PÖH alımı için EGM'ye kadro ihdas edilmesi bekleniyor.

Yeni KHK için geri sayımda sona gelinirken kulislerden edindiğimiz ve sosyal medya üzerinde dolaşan iddialarda, önümüzdeki günlerde yayımlanması beklenen Kanun Hükmünde Kararnamede polis özel harekat alımı yapılması için Emniyet Genel Müdürlüğüne kadro ihdas edileceği belirtiliyor. 

POMEM PÖH PMYO PAEM polis alım sözlü mülakat soruları için tıklayınız

POMEM-PAEM Polis alım başvuru koşulları için tıklayınız

PÖH Polis Özel Harekat yaş şartı ve hesaplama için tıklayınız

Geçen yıl da KHK ile alım olmuştu

Geçtiğimiz yıl yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname ile 10 bin özel harekat polisi alımı için EGM'ye kadro ihdas edilmişti. Kadro ihdasını yanı sıra PÖH alımındaki bazı şartlar da KHK ile esnetilmişti. KHK'da yer alan hüküme göre polis özel harekat alımında eğitim seviyesi lise düzeyine çekilirken başvuru aşamasında istenen sınav şartı da kaldırılmıştı. Bu KHK'nın ardından yayımlanan yeni kararnamede ise askerlik şartı da kaldırılmıştı. bu düzenlemelerin ardından geçtiğimiz yıl açılan 10 bin PÖH kadrosuna 280 bindn fazla aday başvuru yapmıştı.

KHK ne zaman?

Geçtiğimiz hafta yapılan Bakanlar Kurulunu ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, yeni KHK için çalışmalarda sona gelindiği ve yakın zamanda KHK'ların yayımlanacağını söylemişti.